Tokom narednog vikenda, 15. i 16. juna, u Bačkoj Palanci biće održan drugi Palanački Dunav fest. Ove godine lokacija festivala je izmeštena na plažu Rio na Dunavu. Posetioce očekuju dva dana odlične zabave uz najtraženije bendove i DJ-eve, a program oba dana počeće u 20h.

DJ bina će se nalaziti na samoj plaži na pesku dok će Rock bina biti postavljena na platou plaže Rio. DJ bina je novitet na festivalu i obe večeri festivala posetioci će moći da uživaju uz odabranu muziku proverenih DJ ekipa od 23h. Za nezaboravne PDF žurke pobrinuće se prve večeri Bane Knežević i Late Night Consumption dok će druge večeri plesni podijum goreti od muzike koju biraju Cheeka & BaloO i Wet Dreams.

Ljubitelji rok zvuka prve večeri festivala imaće priliku da upoznaju nove nade domaće scene. Bendovi Harlekin, J & M, Northern Revival, Moon i NAVY ne obećava nastupaće u takmičarskom delu programa dok će nakon njih za odličan provod biti zadužen cover bend Osmi dan iz Novog Sada koji je vrlo dobro poznat palanačkoj publici. Bend koji bude pobedio u takmičarskom programu nastupaće i 16. juna u revijalnom programu drugog Palanačkog Dunav festa.

U subotu, 16. juna, na Rock bini pored pobedničkog benda sviraće beogradski Viva Vops (pobednici trećeg Bunt Rok festivala), ženski trio-Tri kapljice, regionalne zvezde-Gužva u 16-ercu, na daleko poznata atrakcija-Pero Defformero i pankeri iz doba Juge-legendarni Atheist Rap.

Nema sumnje da će ovogodišnje izdanje biti odlična uvertira u letnju festivalsku sezonu.

Ulaznice su u prodaji na svim Gigstix prodajnim mestima i putem sajta www.gigstix.com. Prodajna mesta u Bačkoj Palanci su: Agencija Concord i Irish Pub Old Cellar. U prodaji su isključivo kompleti ulaznica za oba dana po ceni od 700 dinara za redovan komplet i po ceni od 1000 dinara za VIP komplet.

Dnevne ulaznice po ceni od 500 dinara moći će da se kupe u pabu Irish Pub Old Cellar od utorka, 12. juna kao i na ulasku u festivalski prostor. Cena redovnog kompleta 15. juna iznosiće 1000 dinara dok će se VIP komplet prodavati po ceni od 1200 dinara.

Festival organizuje Udruženje Rok kultura uz podršku Opštine Bačka Palanka i Turističke organizacije Bačka Palanka.

Foto: David Blagojević