Poznati i priznati srpski umetnik Vasil Hadžimanov dobio je specijalan poziv da nastupi sa svojim bendom na gala džez koncertu na Menhetnu (Njujork) 3.maja ove godine u poznatom Trajbeka centru za izvođačke umetnosti.

Učesnici koncerta su odabrani džez muzičari iz nekoliko zemalja širom sveta (Brazila, Argentine, Mađarske, Crne Gore, Nemačke, Holandije, Rusije, Italije i Srbije) koji će biti u prilici da svoju kompozicije i muziku svog podneblja izvode sa velikanima svetskog džeza i predstavljaju svoju državu pred mnogobrojnom njujorskom publikom i svetskim medijima.

Dok ostale države uveliko pripremaju da na što bolji način isprate nastup svojih muzičara na velikoj svetskoj pozornici, podrška Vasilu od strane naše zemlje je izostala tako da je nastup njegovog benda pod znakom pitanja.

Ipak bend je našao način da skupi novac za ovaj važan put koristeći jedan od sajtova za crowfunding. Uz pomoć prijatelja i fanova benda moguće je da za ovo kratko vreme budu skupljena sredstva za njihov put, a bend će se svakome odužiti na prigodan način što i piše u okviru kampanje na sajtu Funded By Me.

Kampanja za odlazak VH benda u Njujork nalazi se OVDE gde možete naći sve detalje.

“Made In New York” je organizator međunarodnog onlajn džez takmičenja, prvog takve vrste u svetu, koji promoviše kulturne raznolikosti i pruža mogućnost muzičarima iz udaljenih krajeva sveta da pokažu i dokažu svoje muzičko umeće pred svetskom publikom i legendama američkog džeza. Made In New York džez takmičenje u ovom momentu okuplja učesnike iz 40 zemalja sveta, preko 16 hiljada registrovanih fanova i beleži 1,4 miliona video pregleda. Takmičenje kulminira gala koncertom u Njujorku, gde pored pobednika nastupaju i takmičari koji su skrenuli pažnju stručnog žirija svojim muzičkim umećem da posebnost tradicionalnih melodija pretoče u moderno džez ruho.