PODELI

Nakon singlova „Led“, „Tvoj dlan“,  Pacifik se vraća novim singlom i spotom „Prazne godine“.

Sve tri pesme naći će se na digitalnom EP izdanju koje će izaći naredne godine, a koje se nadovezuje na prvi album grupe Pacifik, „Susret“ (Menart) koji je izašao 2015.godine.

Pacifik, odnosno kantautor Željko Markuš, nastavlja izabranim muzičkim pravcem, koji sam definiše kao rock americana, a čini se da je pesma „Prazne godine“, čiji je autor i kompozitor, tematski  dobro uklapa u sadašnju, globalnu, fizičku i mentalnu teskobu:

„Pesma je lična, namerno iz prvog lica mada je tema opšta, a to je suočavanje sa činjenicom da nam je život doneo mnogo praznih godina. Godina iz kojih nemamo vredna sećanja ili još gore imamo sećanja koja potiskujemo. Čini mi se da mnogo mojih vršnjaka nije uspelo da ostvari neke svoje snove i ambicije. Ni ja se ne osećam ostvareno pa je ovo neka vrsta peispitivanja…“, iskren je Željko Markuš i nastavlja:“ Spot je radio Miodrag Ilić kao i većinu spotova za Pacifik („Kap“, Led…) šta reći osim da se dobro razumemo, lepo radimo …“

Proletos, Željko Markuš je napravio muzički eksperiment, u saradnji sa Branislavom Joković Banom, kada su zajedno uradili obradu Pacifikove kompozicje „Led“. Ova saradnja bacila je potpuno drugo svetlo na ovu pesmu, čiji spot možete pogledati OVDE. Oboje su najavili i novu saradnju u skorijoj budućnosti.

Buduće digitalno EP izdanje Pacifik će zaokružiti, još jednom pesmom, koju će objaviti  početkom naredne godine, a u pitanju je obrada grupe Kristali, čiji je Željko ko-osnivač.