U prodaji je novi CD novosadskog sastava Šinobusi u izdanju Jugoton Croatia Recordsa. Šesti autorski album nosi naziv “Nismo nikud ni krenuli” i sadrži jedanaest novih pesama.

Novosadska promocija albuma održana je 9. aprila u London pabu, a urađen je i spot za pesmu Kada padaš u kojem su korišćeni snimci sa nastupa na prošlogodišnjem Nišville Jazz festivalu.

CD možete nabaviti u Jugotonovoj prodavnici u Nušićevoj 27. u Beogradu, a u Novom Sadu u knjižari Bulevar Books i CD šopu Mungos. Album takođe možete preslušati na svim digitalnim platformama.

Iz recenzije Miloša Zubca:

“Da se sada kaže kako je ovo jedan izuzetan bend koji sve radi kako treba ali u pogrešno vreme – bilo bi već opšte mesto. Oni vreme možda nisu mogli da biraju ali i te kako mogu da biraju šta će s vremenom koje im je dato. Album Nismo nikud ni krenuli – izveden u sprezi iskustva, osećajnosti i inteligencije, s refrenima koji lako ostaju u uhu, sa univerzalnim životnim porukama i poukama koje svako može da razume – bio bi apsolutni klasik žanra da žanr kao takav objektivno postoji u Srbiji. Možda je zato u njihovoj odluci da stvaralački i koncertno nastave da traju bez ikakvih stimulansa muzičke industrije, ugovornih obaveza i očekivanja publike, bez uočljive koristi, učitan pun smisao njihovog trijumfa. Šinobusi decenijama sviraju zato što ih ljubav jednako vodi, zato što ona jednako diše i zato što prosto moraju to da čine, bez obzira na okolnosti. Ma i da nisu nikud ni krenuli, oni su zaista daleko, daleko stigli”.

Foto: promo