UG Sloboda će 14. maja na tvrđavi Kastel organizovati centralni muzički događaj povodom obeležavanja Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom. Na istom će nastupiti najveće zvezde domaće i regionalne muzičke scene: Nele Karajlić, Zoster, Sopot i TBF.

“Cilj ovog događaja je da kod mladih ljudi razvije vrijednosti za njegovanje tradicije antifašizma. Ovaj događaj tokom 6 godina realizacije okupio je veliki broj mladih ujedinjenih u ovoj ideji, te kroz brojne kulturno – obrazovne sadržaje, omogućio im da razviju svijest i pozitivnu ideju u očuvanju antifašističkih vrijednosti”, poručuju iz UG Sloboda.

Imajući u vidu da je muzika jedan od glavnih pokretača pozitivnih misli i ideja, i ove godine očekuje se dobra atmosfera uz puno pozitivne energije i želje da Banjaluka bude mesto okupljanja svih onih koji prepoznaju i teže širenju ideje antifašizma. Početak nastupa bendova je u 19.30.

Cena ulaznice za ovaj događaj je 15 KM. Na dan koncerta cena ulaznice biće 20,00 KM. Prodaja ulaznica vrši se putem online prodajnog sistema www.gigstix.ba , putem GIGSTIX prodajne mreže u svim većim centrima u BiH, kao i na Trgu Krajine u Banjaluci.