Prvo izvođenje pozorišne predstave, komedije “Kabare Basara” u Novom Sadu izvešće se 28. marta u 20 časova u Studiju M, Radio Televizije Vojvodine.

U predstavi igraju velika glumačka imena naših prostora Irfan Mensur, Slobodan Boda Ninković i Neda Arnerić.

Ovo je novi pozorišni komad kod nas. Krajem januara premijerno izveden na sceni „Slavija“ u Beogradu (pre toga igran samo u Svilajncu, jednom), ostaje na repertoaru ovog pozorišta.

Sigurno će biti tražen, jer je autor teksta Svetislav Basara, čovek koji ume jednom rečenicom da kaže više nego što mnogi uspuju tek celim romanom, a neki ni tada. Duhovit, ponekad lepšavo, ponekad bolno, tekst je napunio paradoksima našeg postojanja na ovim prostorima, ali tako da se baš niko ne bi smeo osetiti prozvanim.

„Basarin kabare“ je režirao Irfan Mensur, koji se i pojavljuje na sceni zajedno sa Nedom Arnerić i Slobodanom Bodom Ninkovićem. Sve se dešava u realnom vremenu – poslednji minuti pred Dnevnik na jednoj nacionalnoj televiziji izmišljenog imena, zatim „gledamo“ tu informativnu emisiju i njen kraći politički dodatak, odnosno intervju važnog političara, koji mnogo govori ali ništa ne kaže.

I to sve na rođendan vođe, predsednika države, 9. marta 2084. godine. U nekoj drugačijoj Srbiji. Ali, koliko? Da li i boljoj ili samo – drugačijoj?

Kako je, dakle, reč o ne baš bliskoj budućnosti, niko ne može da bude siguran da li je i jedan lik gradjen po uzoru na određenu osobu iz stvarnog života. Ali, ako nekome zaliči na jednog čoveka, moguće da će meni biti sličniji nekom drugom.

A vi sami izaberite šta ćete videti na jedan, a šta na drugi način. Možda ćete se smejati tokom cele predstave, moguće da ćete od smeha I zaplakati, ali nema šanse da ostanete ozbiljni.

Ulaznice za predstavu po ceni od 1.000,00 za parter i 900,00 za balkon se mogu kupiti u knjižari “Mala Velika Knjiga” u holu “Pozorišta mladih” kao i na blagajni i kroz prodajnu mrežu GIGSTIX-a.