Foto: David Hrubik

Kroz kapije Novosadskog sajma 4. i 5. novembra prošlo je više od 10.000 ljudi kako bi posetili prvu novosadsku manifestaciju koja slavi pivo, one koji ga prave, ali i one koji ga piju.

Novi Sad ima mnogo vrhunskih manifestacija, ali kao i mnogi evropski gradovi, Novi Sad kao Evropska prestonica kulture zaslužuje da dobije manifestaciju koja je posvećena isključivo pivu, dobroj hrani i dobrom društvu koje se uz pivo podrazumevaju.

Manifestaciju Novosadski dani piva organizovala je kompanija Ninamedia u saradnji sa Novosadskim sajmom, a uz veliku podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Foto: David Hrubik

Rok i pank scena uvek su nalazili put do novosadske publike, a ova manifestacija nastavila je tu tradiciju kvalitetnog provoda – ali je dodala pivo.

Prvi dan 4. novembra, publika je imala priliku da sluša fenomenalnog Nena Belana uz čiju muziku je svaki dan sunčan i njegov Fuimens Bend, a nakon njih je Psihomodo Pop, pokazao zašto je gotovo svaka njihova pesma viralan regionalni hit. Dan posle na binu su legende YU Rocka koje ove godine obeležavaju 45 godina postojanja, Divlje Jagode. Malo ko zna, da je prvi koncert na kojem se stajalo održao upravo pod kupolom Novosadskog sajma, takođe pre 45 godina, bend Atomsko sklonište koji je sinoć ponovio taj spektakl.

Na manifestaciji je bilo preko 20 kraft pivara,  a jedan od glavnih ciljeva ove manifestacije je upravo da ih podrži, pruži im prostor da se predstave i utaba im put do vernih kupaca. Pored njih, bili su prisutni i predstavnici komercijalnih pivara kao što su Apatinska pivara, Calsberg i Heineken.

Foto: Ivana Jovanović

Manifestacija Novosadski dani piva pomaže razvoj privrede, promoviše kulturu, atraktivna je turistima, ali je i društveno odgovorna  – sa nama je bila Agencija za bezbednost saobraćaja i njihov simulator “pijane vožnje”  u kojem su svi zainteresovani mogli da uvide opasnost vožnje u alkoholisanom stanju.

Veliku pažnju privukla su takmičenja koja su se održala na bini, u brzom ispijanju piva i u držanju krigli u kojima su se u ova dva dana za vredne nagrade borili skoro 50 najsmelijih posetilaca.

Pod kupolom Novosadskog sajma, 4. i 5. novembra posetioce je dočekalo sve ono najbolje što naš grad može da ponudi i do sledeće godine – svi na pivo, pivo za sve!

Tekst: Ninamedia

Foto: Remix Press – više fotografija pogledajte OVDE