Stari panker, novi projekat – tako bi se ukratko mogao opisati zadnji poduhvat Saleta Verude (ex KUD Idijoti).

Pored svog matičnog benda, Sale se s početkom novog milenijuma odlučio i za angažman s novim bendom.

Svoj žestoki trio nazvao je Saša 21 u kojem se nalazi u ulozi glavnog vokala i gitarista. Konstrukciju benda pojačavaju basista i vokal Boris Kvaternik i bubnjar znan kao Kolumbo, koji se bendu pridružio 2013. te tako zamenio originalnog bubnjara Aljošu Monara.

Svoj prvi, i za sada jedini album snimili su 2004. godine pod nazivom “VD-i1”. Album je sniman u Muzičkom ateljeu “David” u Rijeci. Svoj doprinos u stvaranju albuma imaju i Studio “Šufit” i na kraju  “Partyzan” u kojem je odrađeno miksanje, dok se za mastering pobrinuo Petar Dundov. Deset godina strpljivog čekanja iza sebe krije činjenicu da je Sale čekao idealnu priliku kako bi album izdao na vinilu. Dirty Old Label i PDV Records su dobili zaduženje izvođača radova tako da je album konačno izašao na Sašinom željenom mediju.

Ovo limitirano vinil izdanje (svega 521 primeraka) na sebi nosi 12 pesama.

Omot albuma je rađen prema smernicama koje je dao Sale Veruda, čime on doprinosi  vizuelnom identitetu celoga izdanja. Za samo oblikovanje omota i fotografiju na naslovnici je zaslužan Igor Zirojević.

Beskompromisni punkrock je srž onoga što nudi “VD-i1”. Album koji i nakon deset godina čekanja predstavlja osveženje na punk sceni, trebalo bi da pronađe svoje poklonike počevši sa generacijom 70-ih na dalje.

Spisak pesama:
A1 – Kratko i konkretno – 1:58
A2 – Podmetnimo se – 1:43
A3 – Ono za ono – 3:01
A4 – Ploče, kazete, diskete… – 3:31
A5 – Vesna 2 – 2:17
A6 – Demo, demo – 2:38
A7 – Nema_beda.com – 6:02
B1 – Levitiram – 3:53
B2 – Gospodiii pomiluj – 2:26
B3 – Svemir mora znati – 2:39
B4 – Dočim? Set up? – 0:16
B5 – Preduga – 11:00

Format: 12″ vinil