PODELI

Beogradski metal sastav Quasarborn objavio je još jedan spot pred izlazak svog prvog albuma.

Ovim spotom bend najavljuje svoj album prvenac koji nosi naziv “The Odyssey to Room 101”, a u javnosti će se pojaviti 18. maja 2018. kao samostalno izdanje.

Nakon singlova “Danse Macabre” i “Blood Honey“, objavili su i treći singl kao uvod u album. Kao i prethodni put, u ulozi snimatelja i montažera se našao mladi i talentovani Đorđe Stojiljković.
Album je snimljen u Citadela studiju, u produkciji Luke Matkovića, gitariste i pevača benda.

„Kao što se može pretpostaviti, naslovna pesma našeg prvog albuma je nastala pod jakim uticajem Orvelovog romana 1984, ali i Hakslijevog Vrlog novog sveta. Ona predstavlja poslednje poglavlje u priči koja prati album i opisuje poslednje trenutke života glavnog junaka u kojima biva mučen i lišen svakog traga humanosti, dostojanstva i identiteta. Sudbina gora od smrti. Odiseja u sobu 101 je najduža numera na albumu, ali je prošarana najraznovrsnijim motivima i najdinamičnija je. Intenzivna je, moćna, besna, ali i melodična i pažljivo strukturisana. Odlično predstavlja suštinu benda Quasarborn u ovom trenutku.“

Quasarborn čine:
Luka Matković – Gitara, vokal
Marko Danilović Tihi – Bubnjevi
Đorđe Luković – Gitara
Miloš Tomasović – Bas gitara

Iako bend postoji vrlo kratko, može se pohvaliti nekolicinom nastupa od kojih su neki bili u inostranstvu (prva svirka benda je bila u Bukureštu), turnejom po Srbiji bendom Remedy (novi projekat Nemanje Kojića Kojota), pa i nastupom na Exit festivalu. Takođe, Quasarborn se ponose činjenicom da je bend ogromnim delom pripadnik DIY filozofije, jer članovi benda pokrivaju većinu delatnosti neophodnih za rad benda.

Foto: Kosta Đuraković