Dugo očekivani koncert legendarnog novosadskog benda Ritam Nereda biće održan u Beogradu, u petak 9. oktobra u sali Amerikana u Domu omladine.
Kao specijalni gosti na koncertu nastupiće Dot The Eye, groove metal bend iz Beograda, zatim Kolaps, hardcore sastav iz Novog Sada, kao i naš najstariji aktivni punk bend, čuveni KBO! iz Kragujevca. Očekuju se i mnogi drugi gosti iznenađenja. Ulazak publike će biti već od 20 časova.

Ulaznice po ceni od 600 dinara možete kupiti na blagajni Doma omladine u Beogradu, prodavnici Felix (Tc Sremska), kafeu Šikarica (Skadarlija) kao i na prodajnim mestima Gigstix i Eventima.

Bend ovom prilikom predstavlja i novi spot koji je urađen za numeru “Divan dan”. Produkciju spota pomogao je Studio Berar.

Dugo očekivani, jedanaesti po redu album novosadskih punk rock legendi, sastava Ritam Nereda pod nazivom “To nisi ti” (Nocturne media), objavljen pre nekoliko meseci donosi 10 novih, svežih, uzbudljivih i brzih pesama u klasičnom maniru stare škole Ritma Nereda.

Ritam Nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energicnu svirku sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom. Kolekciju legendarnih pesama kao sto su “Put beznađa”, “Crno je sve”, “Ne”, “10 godina”, “Hiljade”, “Sećanja”, “Heroj” i mnoge druge moći ćete da doživite prvi put u sjajnom prostoru Doma omladine u Beogradu.

Ritam Nereda je svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima tokom 27 godina karijere uvek imao veliku bazu fanova i za naše uslove visoke tiraže, predstavljajući redak primer autorski veoma plodnog sastava čijeg kultnog repertoara ćemo imati jedinstvenu priliku da se podsetimo u petak 9. oktobra.
Čist i beskompromisan kvalitet potvrđuju i, između ostalih, Henry Rollins (Rollins band) i Bill Gould (Faith No More), koji su posle slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa bendom. Ritam Nereda beleži i nastupe sa takvim veličinama kakve su Queens Of The Stone Age, Motorhead i Red Hot Chili Peppers.