Roger Waters, basista legendarne grupe Pink Floyd, krenuće 26. maja ove godine na još jednu turneju pod nazivom “Us and Them”.

Nakon više nego uspešne turneje “The Wall” u okviru koje je 2013. godine  posetio Beograd, Waters će publici predstaviti najveće hitove Pink Floyda kao i novije pesme sa svojih solo albuma.

“Biće to mešavina stvari moje dugačke karijere, pesme iz perioda sa Pink Flojdom i neke nove stvari. Verovatno 75% će biti stari materijal, a 25% će biti novi, ali će biti zajedno povezane opštom temom. Biće odličan šou, obećavam. Biće spektakularan kao svi moji koncerti” – objavio je Waters na svom sajtu.

Na turneji koja će trajati sve do kraja oktobra 2017. godine Waters će obići skoro 40 gradova na severnoameričkom kontinentu.

Kao i dosadašnji njegovi koncerti, pored muzike na bini će biti prisutan i veliki scenski nastup u vidu animacija, lasera i vatrometa.  Za razliku od prošle turneje gde je na bini građen kompletan zid, ovoga puta glavna tema biće novoizabrani predsednik Amerike, Donald Tramp. Odatle i ne čudi što će tokom turneje obići samo gradove u Americi i Kanadi.

Na dan inauguracije američkog predsednika, Roger Waters je svojim fanovima podelio nastup iz Meksika na kojem izvodi pesmu Pigs (Three different ones).

Pesma, maskota svinje, a na koju je treću svinju mislio procenite sami sa snimka…

Miljan Stojmenović