Foto: Marina Pešić

Prvog decembarskog dana novosadski bend Rok apoteka objavio je spot za pesmu “Vukovi samotnjaci”. Istog dana zvanično je objavljen i njihov prvi album “Kišobran za snove” na kojem se nalazi deset autorskih pesama.

Scenario i režiju spota potpisuje Ivan Bošnjaković. Za kamerom je bio Miloš Dinjanski – Kameni, dronom upravljao Vladimir Munćan. Tekst za pesmu pisali su: Dušan Novaković i Ivan Bošnjaković. Za realizaciju spota bend se posebno zahvaljuje Moto udruženju “Vojvođanke na dva točka”, Auto placu “Neo Vision”, Lion pubu Zrenjanin i Salonu lepote Estetiks iz Novog Sada.

Bend Rok apoteka idejno je napravljen daleke 1993. godine u Užicu, rodnom gradu današnjeg frontmena – pevača i gitariste Ivana Bošnjakovića, koji je u srednjoškolskim danima sa prijateljima iz ulice, pa i srednje škole, osnovao bend. Zanimljivost je ta što je prvi pevač benda bio Ivan Bosiljčić Bosa, danas proslavljeni glumac, gitarista benda bio je Ivan Boškovic, današnji frontmen benda Organizam iz Beograda, kao i Vojkan Aleksić koji je i dalje aktivan studijski i klupski bubnjar širom zapadne Srbije.

Posle duge pauze, negde oko 2018. godine, Ivan dolazi na ideju da opet okupi bend i da krene sa autorskim radom. Nakon ovih nekoliko godina studijski snimaju preko dvadesetak pesama i sviraju na preko stotinjak koncerata, festivala, moto žurki, klupskih svirki i ono čega se bendšnajvise ponosi, humanitarnih koncerata i svirki. Korona je na neko vreme odložila izlazak prvog albuma, ali došao je red i da to ozvaniče.

Rok apoteku čine:

Ivan Bošnjaković – vokal i gitare

Kristina Jevdović Kika –  klavijature

Duška Jakšić – vokal

Nemanja Necić –  bas gitara

Sebastijan Šimunović – bubnjevi