Foto: David Hrubik

Riječke modne ikone, kraljevi ekstravagancije, čuveni Let 3 sinoć je u Domu kulture u Novom Sadu izveo je još jedan nezaboravan muzičko-scenski nastup.

Originalnost ovog benda nadaleko je poznata, a novosadska publika je svakog puta ispoštovala njihovu priču i odazvala se da učestvuje u interaktivnom rijaliti šou koji nam priređuju.

Voleti ovaj bend znači biti potpuno otvorenog uma bez trunke sumnje da će svakom pesmom doneti nešto nesvakidašnje i intrigantno, nikako dosadno i nikako ukalupljeno u okvire društevno poželjnog izražavanja. Narodski rečeno – što na um to na drum, ali čak i narodski nazivi polnih organa kad ih oni izgovaraju ne zvuče vulgarno i deluju  blagotvorno na masu kao da je to jedino mesto gde mogu da pevaju iz duše ono što što se ustručavaju da izgovore u drugim životnim situacijama.

Foto: David Hrubik

Toliko je mudrosti zapravo satkano u njihovim pesmama, nekada filozofski, a nekada na  vrlo jednostavan način i obmotano odličnom muzičkom podlogom što ovaj bend već decenijama drži u vrhu regionalne scene. Oni su atrakcija koja običnom posmatraču na prvi pogled može delovati kao dobro organizovan cirkus, što nikako nisu, Let 3 je zaista unikat.

Izbor pesama odličan, a njihov redosled bio je tako posložen da je od prve numere “Drama” publika bila u petoj brzini. “Ero s onoga svijeta” sinoć je dva puta odsviran kao i prvo pomenuta pesma no to nikome nije zasmetalo. Pevalo se horski. Na repertoaru su se neizostavno našle pesme “Vjeran pas”, “999”, “Profesor Jakov”, “Kontinetio”, “Izađi mala”,  “Pokvarena žena”, “Dijete u vremenu”, “Omađijaj me”, “Izgubljeni”, “Riječke pičke”, “Kurcem u čelo”. Za bis ostavljene su “Droga”, “Nafta” i “Sam u vodi”.

Foto: David Hrubik

Verni fanovi znaju koje su pesme posvećene  kreiranju veće interakcije sa prisutnima što nije izostalo ni sinoć, a delovalo je, što verujem i da jeste baš tako bilo, da su jedva čekali baš te pesme. Horsko pevanje pesme “Dijete u vremenu” bez muzičke pratnje benda uvek je “da se naježiš” momenat koji neko iz benda obično i zabeleži svojim telefonom. Mrle pre izlaska benda na bis ima svoj kratki šou u kojem na svoj originalni način zabavlja publiku kao da se nalazi na nekom takmičenju talenata gde jedva čeka da pokaže šta zna. Uvek neizmerno simpatičan i crvkutav.

Foto: David Hrubik

Kao perje što leti tokom pesme “Izgubljeni”, leteli smo i mi na krilima dobrih vibracija i prizemljili se tokom bisa. Moglo bi se reći da je završnica malo mračna i svakako sporija, atmosfera se spušta na drugi nivo i preovladava taj filozofski momenat gde kao da nas namerno šalju kući ispunjene dobrom energijom, ali zamišljene o nekim bitnim pitanjima.

Foto: David Hrubik

Riječke modne ikone trenutno nastupaju u vrlo zanimljivim kostimima koje će za koji mesec zameniti novim dizajnerskim rešenjima koje jedva čekam da vidim. Kao i njih na bini. Ne mogu da dosade. Prošlo je 9 meseci od prethodnog susreta u Novom Sadu, mi žene mogle smo se poroditi do sad. Nemojte da čekate da nam nerođena deca prohodaju, svratite za tri – četiri meseca opet jer vas Novi Sad voli kao i vi njega.

Stay extravagant and eccentric.

Više fotografija pogledajte ovde.

Ivana Jovanović

Foto: David Hrubik