Darko Rundek i Ekipa objavili su singl i spot “Tamni jorgovan”, novu verziju pesme “Tigidigi Regge” sa njegovog kultnog albuma “Ruke” (2001). Izdavač singla i spota je Menart.

Singl “Tamni jorgovan” se od prethodne verzije razlikuje po jednom bitnom stihu, kao i u strukturi i aranžmanu na kojima je Rundekom zajednički radio sa Ekipom, odnosno muzičarima okupljenim za aktuelnu turneju “Apocalypso Now”.

“Kad smo tražili kojom pjesmom otvoriti slavljenički koncert ‘Apocalypso Now’, ‘Tamni jorgovan’ se nametnuo svojom radosnom srdačnošću, jer ne samo da je dobar uvod u feštu, nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla suradnja na tom projektu. Iako je jesen, pa bismo po analogiji očekivali pjesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više vjerujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktuelnosti, pa tako u jesen čeznemo za proljećem”, objašnjava Rundek.

Ekipu čine bubnjar Silvio Bočić, perkusionista Miro Manojlović, basista Roko Crnić, trubač Igor Pavlica i saksofonistkinja Ana Kovačić (kao i Isabel i Dušan Vranić-Duco koji nisu sudelovali u ovom snimanju). Pesma za koju je muziku i stihove napisao Rundek nedavno je snimljena u studiju DM u Zagrebu, a snimatelj je bio Zvonimir  Domazet, producent Mario Domazet, dok je mastering uradio Dragutin Smokrović.

Darko i ekipa uradili su za “Tamni jorgovan” spot u kom su korišteni i delovi koje je režirao Vedran Perčić. Korišćeni su dokumentarne snimke Sande Hržić, kao i materijali sa koncerta kog je Rundek održao 15. juna na beogradskom stadionu Tašmajdan pred 10000 posetilaca.

Tim koncertom je i počela turneja “Apocalypso Now”, povodom 20 godina od izlaska kultnog albuma “Apocalypso”, na kojoj su do sada Rundek i Ekipa svirali pred ukupno oko 120000 posetilaca, na festivalima In Music, Arsenal Fest, Beer Fest, Nišvil, Šabački letnji festival…

Foto: Emir Srkalović