PODELI

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio novi singl “Zvukovi” i najavio gostovanja u Novom Sadu i Beogradu gde će u intimnoj atmosferi manjih prostora, naoružan samo akustičnom gitarom, publici predstaviti pesme iz svog širokog opusa.

Varga će nastupati u beogradskom Chilltonu u sredu 15. novembra i u novosadskoj knjižari Bulevar Books u četvrtak, 16. novembra. Sviraće ogoljene verzije svojih pesama, baš na način kako su i, u njegovoj sobi, i nastale.

Zvonimir Varga je na sceni od 2010. godine iza sebe ima osam nezavisnih albuma, osam singlova, knjigu poezije, slikovnicu, te više od 100 nastupa u regiji.  Poslednji put u Srbiji je svirao pre godinu dana, a Potlista taj je koncert nazvala svojevrsnim čudom: “Lepo reče Willie Nelson ‘čuda se događaju na najčudnijim mestima’ – tako se i Zvonimiru Vargi zvezdani trenutak dosadašnje karijere dogodio u Chilton Pubu u Katanićevoj ulici u Beogradu kada je to najmanje očekivao. Sam nastup je bio jedan od onih kada sve štima – od zvuka koji je bio besprekoran, pažnje i učešća slušalaca, preko svirke, repertoara, komunikacije sa publikom do raspoloženja i atmosfere prijatnosti i ljubavi.”

S druge strane, novi singl “Zvukovi” u kratkom roku ocenjen je kao lepa, smirujuća, topla i prirodna pesma koja odiše mirnom i jedinstvenom posebnošću.

Uskoro ćete i lično moći da poslušate Zvonimira Vargu i njegove zvukove, glas i gitaru, u Beogradu i Novom Sadu.

Foto: Doringo