Hrvatski kantautor Seine (Ivan Ščapec) nastupiće 4. maja u Studentskom kulturnom centru Kragujevac u 21:30.

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski izraz Ivana Ščapeca, tekstopisca i gitariste noise-pop grupe Vlasta Popić. Vodeći se svojom unutrašnjom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stiče slavu kao duhovni rođak američkog freak-folk pokreta.

Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Otprilike u isto vreme ovo dvoje počinju svirati i u poznatijoj Vlasti Popić.

Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva „2007-2009“, nakon čega polako ali sigurno kreću s koncertima širom regije. Seinove se pesme vremenom pojavljuju na državnom radiju, a ”Valcer za kraj” završava i na prvoj kompilaciji regionalnog ”Bistroa na rubu šume”. U 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a iste godine i treći izdanje, nezaboravni koncert iz beogradskog Rexa. Polovinom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća originalnoj mono-postavi. Svoju muziku opisuje kao pokušavam-se-snaći-u-svom-ovom-neredu.