PODELI

Kantautorku Ernu koja trenutno živi i radi u Nemačkoj, a poreklom iz Hrvatske, upoznali smo ove godine na CMC festivalu u Vodicama. Svojom vrlo izraženom harizmom, atraktivnim izgledom, ali i drugačijim zvukom od svega što smo mogli čuti na tom festivalu, privukla je našu pažnju te smo odlučili da vas upoznamo sa njom i “skeniramo” za vas šta sve to Erna radi.

Svoj muzički put započinje kao studentinja politikologije na zagrebačkom Fakultetu političkih nauka.

Tada se predstavlja publici isključivo sa autorskim pesmama, u kojima su često tema ljudski odnosi, odnos sa samom sobom i sa svojim snovima poput života jedne svestrane umetnice. Uskoro počinje i sa prevođenjem, ali i pisanjem pesama na engleskom jeziku, koji bi joj mogao otvoriti više vrata i za internacionalni uspeh.

Put je tokom studija odvodi u gradić Mainz u okolini Frankfurta na Majni. Kao strankinja tada započinje i život u stranoj zemlji, ostajući u Nemačkoj u potrazi za poslom u struci politikologije.

Ali, tu dolazi do pravog zapleta u priči, gde se igrom slučaja Erna zapošljava kao učiteljica pevanja i gitare u jednoj privatnoj muzičkoj skoli. Ono o čemu se nije usuđivala ni sanjati, sad je polako njena realnost i stvarnost u kojoj se Erna bavi isključivo muzikom – što od podučavanja, što od pisanja vlastitih kantautorskih pesama.

Ubrzo, 2021. godine potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom Dallas Records te se upravo tada i okreće pesmama na maternjem jeziku. Ugovor s Dallas Recordsom predstavlja pokušaj približavanja kako hrvatskoj tako i publici u celom regionu. Dosadašnji singlovi poput: “Poput sna”, “Samo ti i ja”, “Ne skrivaj se od mene”, “Kao da stao je sat” i najnovija pesma “Ne mirim se” samo su početak predstavljanja novih pesama i novog kantautorskog zvuka publici u regionu.