Pesma “The Dissident” novi je singl kojeg su Slash, Myles Kennedy & The Conspirators skinuli sa svog aktualnog albuma “World On Fire”, a povodom skorog početka velike evropske turneje.

“Melodija u Dissident-u je katalizator cele pesme. Došla mi je na Apocaliptic Love turneji, odsvirao sam je momcima i svidela im se. Tu i tamo smo se zezali s njom na koncertima, ali sam znao da ću napraviti pesmu od nje jednom kad dođem kući. Napravio sam dosta različitih delova pesme tokom turneje i na kraju sam sve te ideje polepio i dobio gotovu stvar. Pesma, prema Myles-u, ima i jako političko značenje”, izjavio je Slash  o svom novom singlu.

Po mišljenju kritike i fanova “The Dissident” je verojatno najjača pop pesma koju su Slash i Myles Kennedy napravili te čak sedma izdvojena s albuma “World On Fire”. Ranije su to bile naslovna “World On Fire”, zatim “Bent To Fly”, “30 Years To Life”, “Safari Inn”, “Stone Blind” i “Beneath The Savage Sun”. Samo izdanje dobilo je jako dobre recenzije.

Kada je objavljeno da Slash dolazi u Zagreb izazvana je nezapamćena reakcija fanova iz cele regije jer je koncert na Šalati jedini kojeg će ova rock legenda odsvirati na potezu od Milana do Bukurešta, uz odlazak u Beč koji je po planu šest dana nakon Hrvatske.

Ovih dana na rasporedu su im preostala tri datuma američke turneje, a onda, 28. maja u helsinškom Ice Hallu kreće evropska serija koja trenutno sadrži 25 nastupa. Slash, Myles Kennedy i The Conspirators posetiće velike festivale poput Rock In Park-a, Rock Am Ring-a, Pinkpopa, Downloada, Hellfesta i Rock in Rome-a, kao i dvorane u Barceloni, Madridu, Genevi, Oslu, Stockholmu, Berlinu, Hamburgu i mnogim drugim gradovima.

Posebna zanimljivost je da je Slash 26. juna trebao imati slobodan dan, ali su na njegovo insistiranje Zagreb i Hrvatska naknadno uvedeni na spisak koncerata.

Cena ulaznice će do 25. juna izositi 190 kn. Na dan koncerta ulaznica će biti 220 kn.

Službena prodajna mesta:

Dirty old shop, Tratinska 18

Rockmark, Berislavićeva 13

Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7

Aquarius CD Shop, Varšavska 13

Eventimova prodajna mesta i www.eventim.hr