Prvi dan Nektar OK festa protekao je očekivano u fantastičnoj festivalskoj atmosferi, na jednoj od najlepših destinacija u regionu, a mnogobrojna publika sudeći po utiscima uživala je u magiji i energiji ovog jedinstvenog festivala.

Uz DJ program After Affair i Petra Dundova započeo je prvi dan na SARA OK summer stage-u, a za odličnu atmosferu u kampu na Sky Cola OK stage-u pobrinuli su se Orthodox Celts i Sunshine, koji su rasplesali publiku i zagrijali je pred nastupe na večernjem programu Main stage-a.

Večernji sati na Main stage-u rezervisani su za odličan program i atmosferu za koju su se na samom početku pobrinuli E-Play i Nikola Vranjković.

Nakon njih je na binu izašao finski sastav Apocalyptica, koji je publici priuštio muzički spektakl kakav se retko viđa. Ovi  vrhunski instrumentalisti su još jedanput  opravdali status miljenika evropske publike.

„Sve izgleda jako lepo, srećni smo što smo ovde, to su prvi utisci. Prvi put smo na Tjentištu, iako nije prvi put da smo u BiH, bili smo mnogo puta ranije. Drago nam je da smo deo svega ovoga. Poučeni ranijim iskustvima, koncerti na ovim prostorima su uvek snažni i moćni, tako je bilo i i na našem nastupu ovde“, poručili su ovo članovi finskog symphonic metal benda Apocalyptica, koji nisu krili svoje oduševljenje ovim prostorom i festivalom.

Usledio je nastup Goblina, pank rok sastava koji je ove godine proslavio 30 godina sviračkog staža, a OK publika uživala je u retrospektivi njihovog muzičkog opusa.

„Sjajno, kao i uvek. Odlična organizacija, momci su raspoloženi. Oseća se dobra energija u kampu, ljudi stalno pristižu, videli smo brdo automobila s različitim registracijama i to nas raduje“, poručili su ovo iz benda Goblini, kojima ovo nije prvi nastup na ovom festivalu.

Nakon sjajnih nastupa na Main stage-u oni najizdržljiviji ispratili su i program na OK After Party u kampu uz After Affair i Petra Dundova.

Banjalučka pivara sa Nektar pivom, uz koje se tokom festivala rashlađuju i osvežavaju i publika i izvođači, dugogodišnja je podrška Nektar OK festa, i poznata po tome što podržava rok muziku i razvoj scene.

U okviru OK Cinema zone koja se realizuje u saradnji sa Festivalom muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam (D’N’R) prve večeri na programu su prikazane projekcije dokumentarnih filmova na temu muzike „Pobednici su dosadni“ i „Suženi snovi – Repetitor u CZ-u“.

U osmoj po redu OK avanturi, Nektar OK Fest prati prijatelj festivala – kompanija m:tel i banka partner festivala UniCredit Banka Banjaluka.

Tekst: OK team

Foto: promo