Kamen temeljac drugog izdanja SuperUho Festivala položiće dan pre početka, 3. avgusta, jedan od najpopularnijih punk rock’n’roll bendova u svetu FLOGGING MOLLY.

Euforičan i energičan koncert održaće se na tvrđavi Sv. Mihovila.

Kontrastni spoj šibenske lepotice, tvrđave Sv. Mihovil, i socijalno angažovanog, energičnog punka obogaćenog veselim elementima irske tradicionalne muzike najavljuje poseban i najintimniji nastup Flogging Molly do sada u Hrvatskoj. Posebnost i moć benda leži u tematici njihove lirike posvećene običnom čoveku – radničkoj klasi. Cilj im je putem muzike preneti na publiku, radničku klasu, snagu i pozitivnu energiju potrebnu za borbu protiv bahatog i drskog političkog elitnog establišmenta koji iz godine u godinu sve više zanemaruje stanovništvo, što je dovelo do globalnog siromaštva, ekonomske i moralne krize. Upravo gore opisana vrednost benda, brojni energični nastupi uživo širom sveta i neposredan i zdrav odnos s publikom doprineli su velikoj popularnosti koja i dalje neprestano raste.

Flogging Molly su osnovani 1997. godine u Los Angelesu. Ime su dobili po pabu Molly Malone gde su imali svoje prve nastupe, a prepoznatljivi zvuk razvijaju spajajući tradicionalne irske instrumente s klasičnim rock instrumentima, kao što su gitare, bubnjevi i violine. Iako se nisu uklapali u mainstream muzičke industrije, ubrzo ih njihov rad i rastući broj privrženih fanova vodi ka potpisivanju za Side One Dummy izdavačku kuću te izdavanju prvog studijskog albuma “Swagger” (2000), koji je ispunio početna očekivanja i prodao se u više od 50.000 primeraka.

Usledio je 2002. godine „Drunken Lullabies”, na kojem se izdvajaju singlovi “Rebels of the Sacred Heart” i “The Son Never Shines (on Closed Doors)”. Album „Float” postao je njihov najuspešniji album, na kojima su singlovi “Paddy’s Lament” i “You Won’t Make a Fool Out of Me”. 2011. izdali su studijski album “Speed of Darkness” posvećen radničkoj klasi koji je završio na broju 9 Billboardove muzičke liste. Uz pet studijskih, objavljuju i nekoliko live albuma, a mogu se pohvaliti s više od milion i po prodatih nosača zvuka.

Informacije o ulaznicma za koncert Flogging Molly kao i pogodnostima koje očekuje sve one koji poseduju festivalsku ulaznicu za SuperUho Festival organizatori će objaviti do kraja nedelje.

Nakon što Flogging Molly rasplamsaju strasti uvodnim koncertom u SuperUho Festival koji će se održati od 4. do 6. avgusta na šibenskom pristaništu TEF, neposredno uz more, a svega desetak minuta laganog hoda do starog šibeničkog gradskog jezgra, nastupiće:  Einstürzende Neubauten, King Khan And The Shrines, Rosetta, of Montreal, Ought, Vlasta Popić, Sun Kil Moon, VVhile, Nikky Louder i mnogi drugi izvođači čija će se imena postepeno objavljivati u sledećih mesec dana.

SuperUho Festival će ponovno organizovati uređen kamp u sklopu lokacije festivala, u čijem se neposrednom radijusu nalaze i glavna bina, uređena plaža te parkiralište velikog kapaciteta. Na svim ključnim lokacijama biće dostupan besplatan wi-fi zahvaljujući Iskonu, koji je i 2015. godine kao generalni sponzor odlučio podržati SuperUho. Veliki večernji Iskon lounge te muzikom naoružana Iskonova dnevna bina na plaži Banj će tako i ove godine biti sastavni delovi i omiljena mesta okupljanja festivalskih gostiju u pauzama između nastupa izvođača.