PODELI

Psihomodo Pop objavio je prvi singl kojim najavljuju rad na novom studijskom albumu. Reč je o pesmi ”Sve će biti u redu” na kojoj su ostvarili saradnju sa Steveom Albinijem, poznatim svetskim producentom i snimateljem.

”Novi singl ‘Sve će biti u redu (Profućk’o sam)’ snimali smo u RSL studiju u Novom Mestu sa Steveom Albinijem, poznatim svjetskim producentom i snimateljem koji je snimao i Led Zeppeline i Nirvanu. Pjesmu potpisujem zajedno sa svojim prijateljem Smile Provokatorom, a kao i do sada, završni mix postavio je naš producent Skansi” – izjavio je Davor Gobac povodom objave nove pesme.

Američki producent, kantautor, muzičar i muzički kritičar Steve Albini ovog je proleća održao seminar učenicima MPA akademije audio inžinjeringa i masteringa. Svetski poznati audio inžinjer producirao je preko 1500 albuma. Poznat po svojoj specifičnosti da radi isključivo u analognom domenu, Albini je analogno na traku snimao i Psihomodo Pop, stavljajući naglasak na izbor i pozicioniranje mikrofona u odnosu na instrumente i ambijent u kojem se snima. Da ovaj snimak bude pravi dokument u karijeri Psihomodo Popa, Steve Albini se i glasovno pojavljuje na početku pesme ”Sve će biti u redu”.

Saksofon je odsvirao Marin Klarić, a mastering je radio Stuart Martin iz Stone Bridge Musica.