Posle uspešna prva dva izdanja, EMPIRE metal festival u organizaciji benda Kobold, se vraća za svoje treće izdanje, a po prvi put će se održati u beogradskom Dorćol Platzu.

Kroz dva dana publika će imati priliku da vidi 10 bendova, od kojih je većina među najvećim imenima u metalu, hardkoru i panku u Srbiji.

Prvog dana, 24. februara, nastupiće domaći bendovi koji u glavnom svoju muziku izvode na srpskom jeziku – Goatmare & the HellSpades, Centurion, Despite the Noise, Prisoner i Sanitarium,  dok će drugog dana, 25. februara, nastupiti bendovi koji u glavnom svoju muziku izvode na engleskom jeziku – Kobold, Violent Chapter, Forgotten Scream, Scaffold i War Engine.

Prvih 100 “zlatnih” dvodnevnih karata za EMPIRE Metal Festival III je pušteno u prodaju i možete ih naći isključivo u Rockfire Record Shopu(Mihizova 22) po ceni od 800 RSD. Sledećih 100 “srebrnih” dvodnevnih karata će biti pušteno u prodaju po ceni od 1000 RSD, čim prva tura “zlatnih” dvodnevnih karata ode.
Posle prvih 200 prodatih karata, u pretprodaju će biti puštene normalne jednodnevne karte po ceni od 800 RSD i normalne dvodnevne karte po ceni od 1200 RSD, dok će na ulazu na festival te iste karte koštati 1000 RSD za jednodnevnu kartu i 1400 RSD za dvodnevnu kartu. Kapacitet prostora je ograničen na 700 ljudi, tako da je i količina dostupnih karata ograničena! Sve detaljnije informacije možete pogledati na zvaničnom eventu festivala.