Treći Long Night festival biće održan 30. marta u tri dvorane Doma omladine Beograda, uz nastupe petnaestak domaćih, regionalnih i stranih izvođača, a prva poznata imena su Partibrejkers i Džinks (Jinx), najavio je danas organizator, koncertna agencija Long Play.

Imena ostalih izvođača, među kojima su jedno legendarno ime britanske scene i jedan domaći bend na čiji se povratak čeka već dugi niz godina, Long Play će saopštiti u narednih nekoliko nedelja.

Ulaznice za Long Night 3 od danas su u prodaji na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže Eventim.

Ulaznica za treći Long Night je 1.300 dinara, ali samo do 14. februara od kada će koštati 1.500.

“Mislim da ćemo mi doneti svetlo u tu dugu noć”, najavljuje frontmen Partibrejkersa Zoran Kostić Cane.

Slavljeničku turneju po regionu povodom 30 godina benda, Partibrejkers su počeli prošle zime trijumfalnim koncertom pred preko 5.000 posetilaca u krcatoj beogradskoj Hali sportova, o čemu svedoči nedavni singl/spot “Noćas u gradu”. Uoči nove svirke pred beogradskom publikom na Long Night 3 festivalu, Cane kaže: “Cela turneja je bila veoma uspešna. Ljudi mogu da očekuju da nastavimo tim putem”.

Partibrejkers su nedavno počeli i rad na novom albumu čiji je radni naziv “Sirotinjsko carstvo”, a upitan da li će posetioci Long NIghta moći da čuju nešto od novog materijala, Cane u svom stilu odgovara: “To još ne znamo. Ko zna?”

Zagrebački sastav Džinks, regionalno poznat po hitovima “Tamo gdje je sve po mome”, “Na čemu si ti”, “Smijem se” i sa aktuelnog CD albuma “Diksilend” (2010) “Da smo se voljeli manje” i “Uzeli su me na zub”, nastupom na Long Nightu vraća se na mesto zločina Dom omladine Beograda, gde su prošlog februara uspeli da “uguraju” u salu “Amerikana” oko 1.000 posetilaca.

“Dolazimo ponovo u Beograd, sve kul! Prošle godine (u DOB-u) je bilo stvarno izuzetno! Sada dolazimo na bis”, kaže gitarista Coco Mosquito.

Festival Long Night održava se tradicionalno u noći kada se prelazi sa zimskog na letnje računanje vremena, a pomeranjem kazaljke sat unapred festival biva formalno produžen za sat vremena (kazaljke u dva časa ujutro se pomeraju jedan čas unapred na tri iza ponoći).

Osnovna želja koncertne agencije Long Play je bila da s kraja zime/početkom proleća u Beogradu priredi jedinstveni festival koji će spojiti najbolje karakteristike koncerata u zatvorenim prostorima tokom zime i letnjih festivala na više bina.

Prvi Long Night festival održan je 24. marta 2011. kao proslava deset godina uspešnog poslovanja Long Play-a iz Beograda. Oko 2.000 posetilaca uživalo je u tri dvorane Doma omladine Beograda uz svirke 12 domaćih i regionalnih bendova, poput Rundek Cargo trija, Letu štuka, Block Out-a, Ramba Amadeusa, Magnifica, Superhiksa i drugih.

Drugi Long Night desio se 24. marta 2012. godine, pred oko 2.500 posetilaca u DOB-u gde su nastupili legendarni pankeri Buzzcocks, kultni Godfathers, uz Hladno pivo, Damira Urbana, Jarbole, Autopark, Kanda Kodžu i Nebojšu…

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.