Danas je Svetski dan borbe protiv SIDE, a kao jedna od manifestacija povodom obeležavanja današnjeg datuma, koja se u Novom Sadu već tradicionalno održava, je Pozitivan koncert u organizaciji Udruženja Prevent.

Treći Pozitivan koncert biće održan u klubu „The Quarter“ (Despota Stefana 5). Vrata kluba otvaraju se u 19h. Program počinje već u 19.15h dodelom nagrada za najbolje radove pristigle na konkurs na temu prevencije HIV-a i smanjenja diskriminacije. Nagrade će uručiti Leonid Pilipović (Leo Fon Punkerstein). Osim pobedničkih radova u klubu će biti izloženo još 19 najuspešnijih idejnih rešenja u vidu plakata i fotografija.

Od 19.30h Klub umetnika Bina KUB izvešće plesni performans „Humani Iskreno Vole“ nastao po istinitoj priči osobe koja živi sa HIV-om. Plesom će biti predstavljena diskriminaciju koja u društvu postoji prema osobama koje žive sa HIV-om.

Od 20h nastupa bend Drunkards, od 21h Dora Maar i za kraj od 21.45 nastupaće pančevački Iskaz. Ulaz je besplatan, ali će se saklupljati slatkiši za decu koja žive sa HIV-om.

Nakon Pozitivnog koncerta biće održan i after party u Cactus baru u Laze Telečkog 11. I ovde će ulaz biti besplatan, a takođe će moći da se doniraju slatkiši.

„U saradnji sa ekipom koja već tradicionalno organizuje žurku pod nazivom IZUVAČINA ponedeljkom u ovom baru, na Svetski dan borbe protiv SIDE udružujemo snage u želji da onima koji vole da izlaze ponedeljkom priredimo nešto drugačiji izlazak u grad. Naši domaćini biće DJ Shot i DJ DoubleD. Prvi put imamo i dešavanje nakon koncerta, pa možda i to postane tradicija“, poručuju iz Udruženja Prevent.

Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv SIDE finansijski su pomogle Gradska uprava za zdravstvo, Gradska uprava za kulturu i Gradska uprava za sport i omladinu-Kancelarija za mlade Grada Novog Sada.

Donaciju u vidu igračaka za novogodišnje paketiće deci koja žive sa HIV-om dala je kompanija Dexy Co. koja je u ovoj akciji učestvovala i prošle godine.