PODELI

Beogradska grupa Trigger  objavila je novi video singl. Reč je o pesmi „Od kostiju i pepela“ i petominutnom osvrtu na destruktivnu ljudsku prirodu i ideologiju kao opravdanje za zločin.

Pesma se nalazi na aktuelnom albumu „Vreme čuda“, nedavno objavljenom za izdavačku kuću Odličan hrčak.

„Od kostiju i pepela“ je prvobitno objavljena kao ekskluzivan radio singl za stanicu Beograd 202, na kojoj je ubrzo glasovima slušalaca proglašena za Hit nedelje, da bi potom ušla i u uzak izbor za najbolju pesmu 2015. godine.

Prema rečima frontmena benda, Milene Branković, ova pesma je inspirisana sposobnošću čoveka da uvek iznova proliva krv, dok opravdanja nalazi u praznim, apstraktnim „vrednostima“ i „idealima“.

 

Poruke je sažeta već u prvim stihovima: „Sa koliko nula piše se sloboda, na nebu mesto, može li se metkom kupiti?“

Album “Vreme čuda”, treći po redu, naišao je po izlasku na veoma pozitivne reakcije. Portal Balkanrock uvrstio ga je u najbolja izdanja prethodne godine, redakcija portala Serbian Metal ga je izabrala za najbolji metal album 2015, a o njemu je napisano i više izuzetno povoljnih recenzija.

Trigger će tokom 2016. nastaviti promociju novog izdanja, ali paralelno najavljuju i prvi singl na engleskom jeziku koji se planira za početak proleća.

Album “Vreme čuda” je dostupan na svim važnijim online servisima za kupovinu i slušanje muzike, kao što su iTunes i Deezer, a CD je moguće naručiti preko Facebook stranice grupe ili kupiti u svim prodavnicama koje distribuiraju izdanja Odličnog hrčka.