U organizaciji koncertne agencije Odličan hrčak, post-punk atrakcija Tuxedomoon u okviru jesenje turneje stiže i u Beograd. Koncert će se održati 03. novembra u u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Ni posle 14 objavljenih albuma i 33 godine postojanja Tuxedomoon ne prestaju da eksperimentišu, da istražuju nove vidove kreiranja i prezentovanja svojih muzičkih ideja.

Svojevremeno su važili za simbol elektro-punka, za bend čije su kompozicije bile neizbežne u mračnim klubovima širom planete, a danas su simbol popularne kulture.

Tuxedomoon su pokret, inspiracija za muzičare najoprečnijih žanrova, uvek jedinstveni i drugačiji. Ni jedan od osnivača benda, Blaine L. Reininger, svoju muziku ne može da opiše jednostavno, već kao ,,art hop trip wave minimalist romantic alternative voodoo robot chainfish music”, što je teško prevesti na bilo koji jezik. A šta Tuxedomoon predstavlja danas, više od tri decenije postojanja, beogradska publika će otkriti na koncertu 3. novembra u Domu omladine Beograda.

Ulaznice će se prodavati u kafeu Šikarica (Skadarska 22), prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) i na svim Eventim prodajnim mestima po ceni od:

1.400 dinara (od 24. septembra do 14. oktobra), 1.600 dinara (od 15. oktobra do 2. novembra) i 1.800 dinara na dan koncerta.

http://www.youtube.com/watch?v=R4-Bxvp4vsQ&feature=related

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=R4-Bxvp4vsQ&feature=related]

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.