Četvrti internacionalni festival takmičarsko-revijalnog karaktera posvećen gitari, pod sloganom “Gitara je život, a život je na Omiš Guitar Festu”, održaće se u Omišu (Hrvatska) od 18. do 20. aprila ove godine.

Pored takmičarskog dela organizatori će, kao i do sada, pripremiti zanimljiv revijalni program o kome će uskoro biti plasirano više informacija, kao i o nagradama za najbolje.

“Protekle tri godine postojanja Omiš guitar fest se isprofilirao kao jedan od najvećih gitarističkih festivala u regiji po broju takmičara. Iako je smješten u malom pitoresknom gradiću Omišu i održava se van turističke sezone kvalitetom ponuđenog programa uspije svake godine okupiti preko 200 takmičara iz cijelog svijeta te vodeća gitaristička imena iz regije.” kaže Neno Munitić, direktor festivala, podsećajući da su učešće u programo do sada uzeli Vlatko Stefanovski, Zele Lipovača, Damjan Pejčinoski, Muris Varjić, Dragiani, Carlo Marchione, David Dyakov, Ansambl Laurum i mnogi drugi.

Festival se sastoji od nekoliko zasebnih celina. Prvi dani festivala su koncepcijski posvećeni električnoj i akustičnoj gitari gde se uz takmičanja odvija i prateći program, master class, te predavanja i izložbe instrumenata i prateće opreme. Prošle godine je po prvi put organizovana i modna revija gitara u okviru koje su atraktivne manekenke i manekeni predstavljali najnovije modele gitara raznih proizvođača.

Zainteresovani gitaristi mogu se prijaviti putem sajta festivala za takmičenje u sledećim kategorijama: klasična gitara, električna gitara, akustična gitara i glas, kompozicija za klasičnu gitaru, kompozicija za električnu gitaru i air guitar.

“Toplo preporučujem svima koji su u mogućnosti da posete ovaj događaj da to i učine. Kolegama savetujem da ne propuste prijave, i da dođu tamo gde nas sve zapravo zanima ista stvar, da se družimo i stvaramo muziku zajedno.”, rekao je prošlogodišnji pobednik festivala Mladen Pecović.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.