PODELI

Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić, koji su 2015. godine nastupili zajedno, na nezaboravnim koncertima u Kolarčevoj zadužbini i novosadskoj Sinagogi, najavljuju novi koncert i promociju CD izdanja za 10. decembar 2017. na Kolarcu.

Za svoj treći nastup na Kolarcu, Vasil i Bojan pripremaju ponovo sjajan repertoar, koji će svakako i ovoga puta biti sastavljen od njihovih autorskih kompozicija i poznatih dela moderne i tradicionalne muzike, u njihovim aranžmanima.

Ovaj koncert ujedno je i promocija njihovog albuma „Koncert na Kolarcu“, snimljenog u februaru i oktobru 2015. godine u Kolarčevoj zadužbini. Ovo izdanje, 1. decembra, objaviće muzička kuća Metropolis Music, pod svojom etiketom Metropolis Jazz, koja će nakon koncerta, 10. decembra, sa Vasilom i Bojanom upriličiti i potpisivanje diskova, u muzičkoj galeriji Kolarca.

Vasil i Bojan spadaju u grupu domaćih jazz muzičara, koji su postavili standarde mešanja modernog jazz jezika sa balkanskim muzičkim nasleđem, obojica imaju bogate i uspešne karijere, brojne autorske albume i nagrade, kao i saradnju sa najvećim imenima jazz i moderne muzike.

Ulaznice po ceni od 1.200 i 1.500 dinara mogu se kupiti već od 20. novembra na blagajni Kolarca.

Foto: Mića Milenković