PODELI
Loran_prokopic_vece_sansona
loran prokopic

Udruženje „Šansona“ uz podršku Grada Novog Sada i Kulturnog centra Novog Sada u sredu, 10. februara, sa početkom u 20.30 u Kulturnom centru Novog Sada u Velikoj sali, realizuje koncert u susret danu zaljubljenih „JEDNA LjUBAV ZA SVA VREMENA“.

Na koncertu će nastupiti umetnik Loran Prokopić – vokal i gitara, uz pratnju Ondreja Maglovskog– harmonika.

Ulaz je besplatan, ali je potrebno preuzeti ulaznice na blagajni Kulturnog centra od 11 do 15 časova ili od 17 do 21 čas.

Na repertoaru koncerta biće pesme Dragana Stojnića i najvećih imena francuske šansone kao što su Šarl Aznavur, Iv Montan, Edit Pjaf, Žorž Mustaki i drugi.

Loran Prokopić rođen je u Parizu 1973. godine i njegov susret sa šansonom datira još od detinjstva. Kasnije kao profesionalni pozorišni glumac započinje sa promocijom šansone pevajući pesme Dragana Stojnića i francuskih šansonjera poput Šarl Aznavura, Žilber Bekoa, Iv Montana, Žak Brela, Edit Pjaf i dr. Član je Udruženja muzičara Džeza, zabavne i rok muzike Srbije kao i Udruženja uličnih pevača, vergl svirača i muzičara Ritournelles & Manivelles iz Pariza.

Ondrej Maglovski rođen 13. oktobra 1957. godine. Završio je nižu muzičku školu u Kulpinu, a srednju muzičku “Isidor Bajić” u Novom Sadu. Apsolvirao na muzičkoj akademiji 1985. godine. Od 1985. godine radi kao urednik slovačke narodne i zabavne muzike u Radio Novom Sadu. Nastupao sa mnogim umetnicima u zemlji i inostranstvu. Komponovao brojne pesme za rusinske i slovačke festivale.

Novosadska publika već je imala priliku da sluša šansone u izvođenju ova dva umetnika, a oduševljenje koje je pokazala na kraju prethodnog koncerta bila je potvrda da je organizacija narednog neophodna u što kraćem vremenu. Loran i Ondrej svoje obećanje dato te večeri su ispunili te se i 10. februara očekuje da u Kulturnom centru Novog Sada sala bude ispunjena do poslednjeg mesta ne samo zbog besplatnog ulaza.