PODELI

U produkciji LICEULICE 21. i 22. septembra održaće se VREVA, ulični festival aktivizma. Glavni program festivala će se održati u parku Terazijska terasa kod hotela „Moskva“.

Pre samog festivala biće organizovane kreativne radionice reciklaže sa decom iz Svratišta, čija će se završnica odviti na samom festivalu. Publika će imati priliku da nauči kako da izradi upotrebne predmete od recikliranih materijala.

Na samom festivalu biće izvedeni razni performansi,a neki od njih su „Nevidljivi“ u režiji Vere Erac i Mirele Pavlović i „Umorne“, rediteljke Dijane Milošević, koji govore o bitnim, ali nedovoljno vidljivim problemima našeg društva.

Organizacija Standup.rs pripremila je program u kom će kroz direktan kontakt zabaviti i šokirati festivalsku publiku. Mnogi od performansa i akcija biće interaktivnog tipa.

Neki od muzičara i bendova koji će nastupati na festivalu su: Muha Blackstazy, Daniel Kovač & co,Krš, Debeli biciklisti, Horkestar i mnogi drugi.

Ulični bioskop organizovan je u partnerstvu sa Filmstreet-om za čiji program su se pobrinuli festival Slobodna zona i Makedonski filmski fond.

Vreva je pored hrane za dušu, pripremila i hranu za stomak u programu pod nazivom Gladni promene. U okviru promocije novih modela ulične ekonomije, posetiocima će biti predstavljen novi koncept ulične hrane i to uz pomoć renomiranih beogradskih restorana.

Programi će se održavati i na drugim lokacijama u Beogradu. Tokom trajanja Festivala,umetnici iz regiona će crtati murale u Uličnoj galeriji kod Bezistana.

Izložbe fotografija će biti postavljene na Trgu Republike i oko Terazijske česme i biće otvorene još dve nedelje nakon festivala.

U saradnji sa KC Grad i All That Bass ekipom Vreva organizuje drum’n’bass žurku na dan zatvaranja. Žurka će početi u 22h u KC Grad. Ulaz se plaća 200 dinara.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.