Četvrti festival posvećen očuvanju vodnih resursa WATER FEST 2018 biće održan od 4. do 7. jula 2018. godine u prostoru Tribine mladih i Letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada.

Ovogodišnji program počeće tribinom pod nazivom “Kakvu vodu pijemo?” u organizaciji Inženjera zaštite životne sredine. Tribina će se održati u sredu 4. jula, sa početkom u 19 časova, u prostoru Tribine mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Tribina ima za cilj da da jasan i nedvosmislen odgovor na pitanja “Kakvu vodu pijemo u Novom Sadu i Vojvodini?” i “Kako kvalitet vode za piće utiče na naše zdravlje?” kao i da ukaže na značaj očuvanja vodnih resursa i uticaj koji ljudi svojim svakodnevnim aktivnostima vrše na njih.

Na tribini će govoriti:

– prof. dr Sanja Bijelović, načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta za javno zdravlje Vojvodine

– dr Srđan Rončević, profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu

– Dragana Milošević, rukovoditeljka odeljenja mikrobiologije i biologije Labaratorije JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad.

Tribinu će moderirati Msc Igor Jezdimirović, predsednik udruženja Inženjeri zaštite životne sredine. Svi zainteresovani pozvani su da dođu i uzmu aktivno učešće u diskusiji. Ulaz je slobodan.

Za drugi, treći i četvrti dan festivala pripremljen je bogat muzički program koji će se realizovati u prostoru Letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada.

U četvrtak 5. jula nastupiće sastavi Groteska, Mamurlook i ovogodišnji pobednici Gitarijade Vojvodine 2018. godine. Program počinje u 21 čas. Novosadsku publiku u petak 6. jula očekuju Madresi, The Bite, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi i Zbogom Brus Li, a prvi koncert najavljen je za 20 časova.

Poslednje dana festivala, u subotu 7. jula, na pozornici Letnjeg bioskopa nastupiće Banda drvena, Čupavci, Neke face, Josip A Lisac i Drum’n’Zez. Program počinje u 20 časova. Ulaz na koncerte je slobodan.

WATER FEST 2018 organizuju udruženja Odrasti zdravo i Inženjeri zaštite životne sredine i Kulturni centar Novog Sada, a kao partneri učestvuju: Savez ekoloških udruženja “Zelena lista Srbije”, “Ritam zdravlja”, Udruženje zanatlija Novi Sad, Najevropljanin, Petroland, Heineken, Gala voda, Omladinski savez udruženja “Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS”, Pravni fakultet za privredu i finansije, JP SPC Vojvodina, FIMEK, CSOnnect program, Regionalni centar za životnu sredinu, Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.

Program se realizuje uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za zaštitu životne sredine i Gradske uprave za sport i omladinu.