Na  Vršačkom jezeru u periodu od 20.7.  do  22.7.2023. biće održan Wind Rock fest.

Četvrtak i dalje ostaje namenjem mladim i neafirmisanim bendovima, koji će imati priliku kroz sada već tradicionalni „Wind rock Up“, predstave publici, takmiče se, a i promovišu svoju muziku i bend. Priliku da se ove godine predstave imaju bendovi: ’De sad ?, Svedok, Petra, Treća smena, Kulise i Pera brada potomak, kao i bend Deformitet, pobednik Velikogradišnske gitarijade 2022. godine. Čast da zatvore takmičarski dan u četvrtak 20.7. imaće Jorgovani. Bend koji ponovo dolazi na veliki zahtev publike, i koji su tu od samog početka održavanja festivala, a ujedno i prijatelji festivala.

Priliku da otvore program u petak imaće Majmunsko ostrvo iz Žablja, prošlogodišnji Wind Rock UP pobednici  u obe konkurencije. U bogat program dana, a u ritmu panka i irske muzike, uvešće vas Scordisci. Pravo iz Sarajeva stiže Zabranjeno pušenje, za sve one koji žele da uživaju u velikim hitovima Seje i ekipe, a ima ih u velikom broju. Za sve vas koji ste prošle godine propustili nastup u nedelju, ponovo su tu za vas Brkovi. U Vršac stižu u okviru nove turneje „Nema Fusha 2023“ i novim albumom „Krvava Novčanica”.

U subotu, i jedno dosta energično i muzički brzo veče, uvešće vas bend Neprijatelj Prelazi Zeku. Još jedan od bendova koji prošle godine nije nastupio, ali su sada tu, da sa novim albumom „Krv, Suze, Nojz“ zagreju atmosferu na jezeru. Nastavak energične večeri prati bend koji je tu već 30 dina na betonu i donose vanvremenske hitove „Miss J“, „Kokane“, „Žaklina traži sponzora“, „Iza horizonta“ – Sunshine. Ako vam tu nije dosta energije, onda se sprimite, jer veče nastavlja bend koji je poznat po energičnim nastupima i jakim rifovima –  Mortal Kombat. Pitate se da li je tu kraj ? Svakako da nije, jer program završavamo u jakom ritmu uz proverene punk snage iz Novog Sada, Ritam Nereda, koji dolazi sa novim albumom „Novo Doba“.

Za sve one koji su zainteresovani za boravak u kampu, mogu da se jave porukom na festivalskim Instagram i Facebook stranicama.

Ulaznice za sve dane festivala, kao i pojedinačne i family paketi (3+1 gratis), nalaze se u prodaji, i mogu se nabaviti putem sajta tickets.rs.