Wind Rock UP, predstavlja takmičenje autorskih, neafirmisanih bendova. Cilj je da se prevashodno mladim i novim bendovima pruži prilika da se predstave široj publici, a potom da se kroz takmičenje dokažu i osvoje vredne nagrade. Posle prošlogodišnjeg prvog izdanja takmičenja, na koje se prijavilo 30 bendova, a šansu da se predstavi publici i žiriju imalo 6 bendova, nastavljamo dalje sa praksom afirmacije i predstavljanja autorskih bendova. Ove godine nas očekuje drugo izdanje “Wind Rock UP” -a u organizaciji festivala “Wind Rock Fest”.

Planirani datum održavanja je 28.07.2022. godine, na sada već poznatom Vršačkom jezeru, gde će 6 bendova imati priliku da nam se kroz takmičenje predstave, a pobednike će birati stručni žiri. Kao i na prošlogodišnjem izdanju, na kom je nastupao bend Jorgovani, i ove godine vrhunac večeri predstavljaće nastup poznatog benda, koji se bavi autorskim radom, a uspeo je da radom i zalaganjem dođe do uspešne karijere. Ovime želimo da ohrabrimo mlade bendove, i pokaže im kako se može uz pomoć truda i rada dostići do vrhunskih rezultata. Kao primer toga, imamo i nastupe bendova sa prošlogodišnjeg izdanja takmičenja na festivalu „Wind Rock Fest“, bendove Jurka, koji su prošlogodišnji pobednici, M.U.K. kao drugoplasiraani bend, i naravno pobednici publike, Sara Džesika Panker.

Prijave bendova su u toku, i traju do 10.04.2022. godine. Pravo na prijavu imaju svi mladi neafirmisani bendovi koji se bave autorskim radom. Prijave se vrše isključivo putem maila windrockup@gmail.com, a potrebno je poslati:

– Kratku biografiju benda (u PDF ili Word format)

– Fotografiju benda

– spot ili video benda (link ka pesmi na You Tube kanalu)

– link ka Facebook stranici benda

– Obavezno u biografiji benda ili mailu navesti kontakt osobu

Dodatne informacije može pronaći na zvaničnoj facebook stranici festivala, kao i u prilogu dopisa. Prijave pristigle posle roka, neće biti razmatrane. Posle prijave bendova, uslediće glasanje na facebook stranici festivala, gde će publika imati priliku da izlasa 6 bendova koji će imati priliku da se takmiči. Finalni rezultati će biti objavljeni na stranici, a bendovi koji su prošli na takmičenje kontaktirani.