PODELI
Foto: Darija Turina

Zoran Predin, slovenački pevač, tekstopisac, kompozitor i kantautor, takođe i lider grupe Lačni Franz, tokom svoje višedecenijske karijere snimio je 37  albuma, sarađivao sa brojnim značajnim muzičarima iz regiona, a nedavno je bio jedan od članova žirija na najvećem regionalnom takmičenju demo bendova, Demofestu, u Banja Luci.

Kroz razgovor sa Zoranom saznali smo mnoge zanimljive stvari poput toga da su nekada koncerti morali da se prijavljuju dva meseca unapred, a miliciji je bilo potrebno dostaviti tekstove svih pesama te je Lačni Franz imao problema jer su neke pesme bile zabranjivane. Solidarnost muzičara osamdesetih godina bila je na zavidnom nivou, a ljudi su kupovali albume bendova koji su pripadali Novom talasu čim bi čuli jednu pesmu u diskoteci koja bi im se svidela.

5

Sagledavajući početak svoje muzičke karijere kada je učestvovao na demo festivalima kao izvođač i poziciju člana žirija gde bi trebalo on da ocenjuje mlade bendove, kaže da mu je bilo lakše tada kada je učestvovao kao bend.

Ceo intervju možete preslušati OVDE.

Razgovor vodila: Ivana Jovanović

Naslovna fotografija: Darija Turina/Remix Press

Fotografija benda Lačni Franz sa nastupa na Demofestu: Ivana Jovanović/Remix Press