PODELI

U  okviru svog projekta “Rokenrolom do kulture” Udruženje građana Rođen negde dole nastavlja seriju od 4 rok koncerta i 4 izložbe slika i fotografija koji će biti na programu do kraja 2015. godine u Svilajncu, a čiji su učesnici rokenrol grupe i likovni umetnici iz zemlje i inostranstva.

Posle fascinantnog nastupa metal/hc benda MUD iz Italije, uvežbanih domaćih rokera SILK ROAD i izložbe crteža akademskog slikara Miloša Šebekovića iz Beograda, Svilajnčani će biti u prilici da prisustvuju novim rokenrol događajima.

Prvo iznenađenje na programu je u četvrtak, 26. novembra, kada će u okviru svoje 4. po redu  mini turneje po Srbiji (2011, 2012, 2014) u LOBI baru nastupiti britanski hardkor pank “all star” bend BILLYCLUB.

BC je počeo sa radom 1995. godine u Americi. 2002. godine bend se seli u Englesku, Bolton, kada je osnivač i idejni vođa Karl Morris (The Exploited, UK Subs, GBH) rešio da se vrati u domovinu. Billyclub je bend koji ima preko stotinu svirki godišnje, što širom Velike Britanije, što po Evropi i Americi i samim tim izuzetno su usvirani. Lokalna podrška i ove noći biće SILK ROAD. Svirka počinje u 20h, cena ulaznice je 200 dinara. Uporedo sa koncertom svoju izložbu umetičkih slika u LOBI baru imaće tri slobodna umetnika iz Petrovca na Mlavi. Radove će izložiti: Milan Marković koji povremeno slika i bavi se umetničkom fotografijom, Luka Glasnović, rok muzičar i tattoo majstor u pokušaju i Robert Shlakeski, fasader a u slobodno vreme amaterski radi strip.


Odmah posle njih u petak, 4. decembra, u okviru njihove nove evropske turneje nastupaju pank rok desperadosi Voodoo Healers iz Soluna kojima će ovo biti treće gostovanje u Svilajncu.

U poslednjih nekoliko godina sviraju po dve turneje godišnje i imali su preko 450 koncerata gostujući u preko 20 zemalja kako po Balkanu, tako i po čitavoj Evropi.

Zajedno sa njima sviraće i halucinantni trio iz Beograda WHITE RABBIT BAND predvođeni srpskim Fredi Krugerom na bas gitari, harizmatičnim Draškom Nikodijevićem (Igra Staklenih Peril) kome su preci iz Resave donje.

Bend Igra staklenih perli tokom osamdesetih godina prošlog veka bio je deo new wave rock scene u bivšoj Jugoslaviji. U period 1983-1987. bend je ostvario preko 100 nastupa širom bivše Jugoslavije. Godine 2013. doživljava reinkarnaciju kao WHITE RABBIT BAND kada Draško Drak Nikodijević okuplja novu ekipu iskusnih muzičara da bi uz mladog  gitaristu Andriju Babovića i iskusnog bubnjara Borka Petrovića krenuo u novu avanturu i širi pank muziku svuda po Srbiji.

Svirka počinje u 21h, a cena ulaznice je 200 dinara. Pokrovitelj ovih dešavanja je Skupština opštine Svilajnac.