PODELI

Nekadašnji bubnjar benda Miladojka Youneed, Roman Ratej, i jedan od najjačih producenata iz Slovenije, Martin Štibernik, napravili su bend pod nazivom Roma Child. Ovaj slovenčki dvojac je već sa prvim singlom pod nazivom “Hotel California” pobrao mnoge simpatije kod publike širom Evrope, a i u našoj zemlji.

Bend Roma Child nastao je tako što su dvojica prijatelja iz detinjstva odložili svoje pametne telefone kako bi stekli malo samoće i zatim sa osećajem radosti ušli u studio. Oni počinju svoju muzučku priču obradom pesme “Hotel California“ od grupe The Eagles. Na temu kako je došlo do toga da baš obrade ovu pesmu Eaglesa Martin je izjavio:

“Desilo se sasvim spontano. Baš smo pričali onoga dana o Iglsima i Don Henliju. Nakon vežbe Martin je seo u kola, upalio radio i eto ga, Hotel Kalifornija. To je bio signal da obradimo pesmu na svoj način.”

Bend je takođe napravio i autorski materijal koji je označen kao alternativni žanr sa primesama panka pa je Martin Štibernik dodao uz prvu izjavu:

“Naša muzika nam dolazi sasvim spontano. Ona je  jako dinamična, direktna sa porukom. Mogli bi reći da miriše na alternativ punk kabare. Do ovog trenutka se rodilo jedanaest pesama. Kada će doći album još ne znamo ali sigurni smo, da ćemo prvo izdati par singlova. Sada svoju energiju ulažemo u  performans uživo.”

Ovaj bend je satavljen od dve velike zvede sa slovenačke muzičke scene. Roman Ratej je svirao bubnjeve za jedan od najpopularnijih bendova tog vremena, t.A.T.u.. Zajedno su godinama obilazili svet i svirali na velikim mestima i emisijama kao što su MTV Movie Avards, Jai Leno’s Tonite Show, Jimmi Kimmel, Top of the Pops i mnoge druge. Sarađivao je i sa Martikom, Erikom Bazilijanom, Spinzom, Miladojkom Junid itd. Snimio je preko 300 pesama za različite izvođače. Multi instrumentalista Martin Štibernik je jedan od najtraženijih producenta i tekstopisaca u Sloveniji. Svojim talentom doprineo je mnogim hit pesmama u zemlji, uključujući četiri puta najzvučnije pesme godine. Njegov katalog se sastoji od preko 500 pesama. Nedavno je sarađivao sa Dezmondom Čajldom i Erikom Bazilijanom sa kojima je producirao nekoliko albuma za druge izvođače.

Foto: Matej Grginič