PODELI

Nisam sigurna da li nas je smak sveta izneverio, zaobišao ili nije ni čuo za nas, ali ubeđena sam da je oko Novog Sada sinoć šest bendova napravilo nevidljivi štit te ništa na kraju od masovne sa’rane!

Datum: smak sveta

Mesto: The Quarter, Novi Sad

Pošto nas je smak sveta izneverio, bendovi koji su sinoć nastupali na drugom Defformer festu nisu.

 

Odlična atmosfera u punom klubu The Quarter u Kineskoj četvrti. Satnica se očigledno poštovala s obzirom na činjenicu da sam oko 22.30h došla u klub, a Gunsale je već bio na bini.

Prvi je svirao bend Kolaps, zatim Burning Circle, a moji špijuni su mi rekli da su i ti bendovi bili jako dobri.

Elem da se vratim na momenat mog dolaska tog istorijskog dana gde samo možda nekom svak smeta, a ne bi nama smaka sveta.

Mada, znate, desilo se nekoliko eksplozija sinoć. Jedna od njih je rokenrol eksplozija koju su izazvali momci iz benda Gunsale. Auuu, strava! Svirali su nove pesme, podsećali na stare i odsviraše za kraj jednu obradu od Motorhead-a. Znači da obratite pažnju kad budu svirali negde, ne propustite sledeću ako ste sinoć propustili ovu svirku.

Nakon njih na binu je izašao još jedan odličan novosadski bend, Grate. Oni su nas častili i eksplozijom dobrog zvuka i Revolucijom, a ja sam očekivala da Golub „doleti“ od nekud i uzme mikrofon 🙂 . Ništa od toga, Goran je pevao sam, ali nema veze. Biće prilike. Odlična svirka, prst up!

Piknik. Ne, nismo nosili korpe i pobegli sa svirke na piknik, nego je to sledeći bend koji je nastupao. E njih sam priželjkivala odavno da čujem uživo, ali tek sinoć sam imala priliku. Vidim svi ih hvale, vole, žele… sad mi je jasno i zašto. Energični, brzi, ludi…nizala bih još epiteta, ali nema potrebe. Otera nas Majkić na radno mesto, a moje radno mesto sinoć je bilo tu, haha, pa gde da se  mršnem onda od šanka do pozicije na kojoj sam prethodno bila? Dobra pesma, dobra…sva sreća ne radim na crno, pa me ta druga emotivna pesma nije pogodila 🙂

A gde je Piknik tu je i Horror Piknik! Biške je preuzeo mikrofon i otpevao par pesama, a jedna od njih je bila i „Usne od metala“, novi hit ;). „Masovna sa’rana” se pominjala, ali eto izbegnuta je.

Za kraj, na binu su izašli domaćini festivala – Pero Defformero. I šta reći, imala sam utisak da sam pod šatrom, samo je falilo pečenje i špricer . Da, falili su i mlada i mladoženja 🙂 a vi ako mislite da sam neozbiljna, grešite. Narodnjaci, brate, ali upakovani u metal. Šalu na stranu, svi znaju da je koncept Pero Defformero pesama zasnovan na narodnjacima, ali daleko od toga da ćete ih ikada videti u nekoj emisiji Grand produkcije. Previše su oni dobri za Grand 🙂 konkurencija im ne da tamo da sviraju 😀 .

Elem, sjajno smo se zabavili uz Bišketove trilere i odličnu svirku, a najviše nas oduševilo što su „skinuli“ pesmu „Iza oblaka“, čuvenog pevača po imenu Lepi. 🙂

I tako, prođe tri sata posle ponoći,  završili su svirku pesmom koju su skoro snimili „Tu nema ljubavi“. Masa se razišla, svi srećni, zadovoljni i nisam vam rekla najvažniju stvar…svi su bili tu! A ko su svi nikad nećete saznati jer niste bili 😀 ko je bio on zna.

Ajd uzdravlje, odoh da se spremam za Koncert godine da imamo o čemu da vam pišemo sutra :).

Love U all,

Ivy and Andrea

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.