PODELI

Rob Garza iz legendarnog sastava Thievery Corporation, talentovana Emiliana Torrini i sjajni paradni bend Hot 8 Brass Band pridružuju se spisku izvođača koji će od 7. do 9. avgusta nastupiti u Šibeniku na trećem izdanju Terraneo festivala.

Emiliana Torrini je pevačica poreklom s Islanda, najpoznatija kao vlasnica hita “Jungle Drum” i nekadašnja članica benda GusGus. Osim što je učestvovala u stvaranju i izvođenju pesama na debi albumu ovog benda, Emilliano je napisala pesmu “Slow”, jedan od najvećih hitova australijske pevačice Kylie Minogue, singl s albuma Body Language. Rad na hitu Slow, 2005. godine donio je Emilliani nominaciju za prestižnu nagradu Grammy.

Jedna od najboljih trilogija protekle decenije, saga Gospodar prstenova takođe se može povezati s likom i delom Emiliane Torini, jer je upravo ona otpevala pesmu “Golum ‘s Song”, koja se nalazi na soundtracku pomenutog filma. Bend Thievery Corporation prepoznao je talenat ove pevačice, pa je tako Emilliana otpevala vokale u nekoliko pesama sa albuma “The Richest Man In Babylon” ovog world-music benda. Emilliana iza sebe ima osam studijskih izdanja, a deveti album pod nazivom “took” naći će se u prodaji početkom septembra ove godine – a nešto ranije, tačnije 7. avgusta, posetioci Terraneo festivala imaće priliku videti i čuti Emillianu na Terra pozornici Terraneo festivala.

Emiliana Torrini

Dan kasnije – 8. avgusta, drugo festivalsko veče svojim DJ setom zatvoriće Rob Garza iz benda Thievery Corporation. Nakon odličnog nastupa njegovog matičnog benda na Terraneo festivalu prošle godine, Rob se ovoga puta vraća na svoj omiljeni hrvatski festival kao DJ. “Nastup na Terraneo festivalu u Šibeniku bio je jedan od vrhunaca turneje prošle godine. Imali smo priliku istražiti stari grad, brodom obići obalu. Svi iz ekipe su bili oduševljeni i na kraju dana su pričali koliko smo se dobro proveli, kako su uživali u hrani, kako je grad čaroban, ovo je predivan deo sveta u koji se volimo vraćati ” navodi Rob Garza povodom svog ponovnog dolaska na Terraneo.

Garza je tokom svoje 18 godina duge karijere dao prepoznatljiv pečat muzici benda Thievery Corporation, što dokazuje sedam studijskih albuma ovog benda, nastalih za vreme Robovog dosadašnjeg angažmana. Još jedna stvar po kojoj je Rob poznat je njegovo sjajno remiksanje pesama drugih izvođača, a on sam kaže da inspiraciju za bavljenje ovim pronalazi u različitim muzičkim pod-žanrovima koje je imao priliku čuti tokom poslednjih par godina otkad se nastanio u San Franciscu. U njegovim DJ setovima preovladavaju nu-disco i deep-house zvuci, koje rado meša s prepoznatljivim ritmovima hitova benda Thievery Corporation.

Kad pomislite na festival, prva asocijacija je parada, ali nijedna parada nije potpuna bez paradnog benda! Zato Terraneo najavljuje učestvovanje jednog od najpoznatijih svetskih marching bendova Hot 8 Brass Band, koji će prvog dana festivala, u sredu 7. avgusta, prodefilovati na lokaciji bivše kasarne Bribirskih knezova i na pravi način označiti početak festivala.

Hot 8 Brass Band

Hot 8 Brass Band je muzička senzacija iz New Orleansa, koja dugu tradiciju paradne muzike približava modernim vremenima, unoseći inovativne zvukove funka i hip-hopa. Bend je osnovan davne 1995. godine i sastoji se od svirača trombona, saksofona, trubi, doboša i bubnjeva, predvođeni snažnim trubama vođe ovog nesvakidašnjeg sastava, Benniea Petea. Inspirisali su ih umetnici poput Tuba Fats, Leroy Jones, Louis Armstrong, JJ Johnson, Stevie Wonder i Jackie McLean, a često su sarađivali i nastupali s nekima od njih. Njihovu muziku prepoznaju širom sveta pa su tako česti gosti na raznim festivalima. Hot 8 Brass Band nastavlja tradiciju marching bendova na Terraneu koju su prošle godine započeli francuzi “Joke”.

Osim Rob Garze, Emiliane Torrini, ove godine od 07. do 09. avgusta na Terraneo festivalu u Šibeniku nastupaće i My Bloody Valentine, Wu-Tang Clan, Aloe Blacc, Azealia Banks, Gang of Four, The Cribs, Calexico, Cloud Nothings, Woods, Mambo Kurt, Duncan Sheik, Koan Sound, Blond: ish, Petar Dundov Pinkunoizu, Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub, Kawasaki 3p, dok će se u okviru Red Bull Music Academy predstaviti Norman Jay, Dj Spinn & Dj Rashad, Jesse Boykins III, Tokimonsta, Rustam Ospanoff, MayaVanya, Kyodai, Mad Mats, Eddy Ramich, Davor O, Audio InFunktion, Maja Milich, Jan Kincl .

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.