PODELI

Mame Novosađanke organizuju dva besplatna događaja ove nedelje.

U četvrtak, 25. avgusta, od 18 do 20 časova na Štrandu će biti održana besplatna radionica plesa za mame, tate i decu, a u subotu peti Mamin bazar.

Radionica koja je najavljena  za četvrtak zove se “Plešite sa nama” i to je četvrta radionica u okviru “Opuštenog četvrtka” – serije besplatnih radionica na razne teme, namenjenih deci i roditeljima. Radionicu će držati Atila Rozmaring, instruktor plesa, uz svoje male i velike asistente iz plesne škole Queen. Sve koji dođu očekuju veseli letnji ritmovi salse, baćate, kizombe, kao i line dance – odličan način da plešu i oni koji nemaju partnera. Svi će imati priliku da nauče osnovne korake pojedinih plesova, dobro se zabave i prepuste se masovnim pozitivnim vibracijama.

Peti “Mamin bazar” biće organizovan u subotu, 27. avgusta, od 16 do 21h, u dvorištu Sokolskog društva Vojvodina, poznatijeg kao Partizan I. Manifestacija “Mamin bazar” predstavlja jedinstveni događaj u Srbiji i regionu koji omogućava da oko 150 mama izlagača proda, pokloni i zameni svoju i dečiju polovnu odeću, igračke, bebi opremu i školske udžbenike, a posetiocima da tu istu robu kupe po veoma povoljnim cenama. Prodavci polovnih, ali očuvanih stvari su majke iz Facebook grupe, koje su unapred prijavile učešće, a kao kupci su dobrodošli svi koji žele da za malo novca kompletno opreme porodicu povoljnim stvarima.

Tema predstojećeg Bazara je POČETAK ŠKOLSKE GODINE. Dodatna ponuda Bazara biće u skladu sa tom temom, pa će se posetiocima predstaviti privatni vrtići i škole, škole jezika, računara, plesa i sportića, produženi boravci za decu, farmaceutske kuće. Na Bazaru će, kao i prošli put, štand imati i Dom zdravlja Novi Sad, sa prisutnim lekarima – pedijatrem i ginekologom i patronažnom sestrom, koji će mamama deliti medicinske savete iz svojih oblasti. Decu očekuje zabavni sadržaj u vidu raznih kreativnih radionica, a posebna atrakcija ovog puta biće sportski poligon, gde će se održati promotivni plesni trening, prelazak poligona, pecanje ribica na magnet, gađanje plastičnih časa jastukom, nastupi plesnih i sportskih školica, itd. Savetovalište za dojenje Udruženja Roditelj će u okviru Maminog bazara održati besplatnu radionicu dojenja. Savetnice za dojenje će sve vreme trajanja manifestacije biti tu da vas informišu o radu Savetovališta, a sama radionica počinje u 17h i traje 2 sata.

Ovog puta, svi posetioci će uživati i u prigodnom muzičkom programu. “Mamini bazari” poznati su i po svom humanitarnom karakteru, a ovog puta prikupljaće se potrepštine za Svratište za decu ulice. Najpotrebniji su im slatkiši i grickalice za užinu, potom školski pribor i na kraju odeća i obuća. Stvari za njih građani će moći da ostave na štandu koji će biti posebno obeležen. Pored toga, građani će moći da pomognu akciju prikupljanja starih i novih knjiga za osnivanje Srpske Pravoslavne biblioteke i čitaonice u srpskom selu Deska u Republici Mađarskoj, a koju su pokrenuli Veliki tamburaški orkestar “Vasa Jovanović” KUD-a “Svetozar Marković”, ansambl “Zorule”,”Novosadski klub” i Ženska pevačka grupa “Bilbil” iz Novog Sada.

Takođe, Mame Novosađanke podržavaju mnoge druge plemenite akcije i organizacije, pa će se sa svojim humanitarnim radom predstaviti i UG Vera ljubav nada i njihova sodara Filipus, kao i skola ŠOSO “Dr Milan Petrović” sa svojim rukotvorinama.