PODELI

Beogradski klavijaturista i kompozitor, Milan Petrović, objavio je novi album u saradnji sa cenjenim koleginicama iz nekoliko zemalja.

Album „Lady’s touch“ prvenstveno govori o ženskoj prirodi.  Projekat sadrži devet numera u kojima je  kompozitor Milan Petrović, rame uz rame sa devet sjajnih i sebi svojstvenih umetnica,  ukrstio zvuk svog instrumenta sa specifičnim zvukom devet interpretatorki.

Preplitanje upečatljivih muzičkih izraza svih učesnika na albumu “Lady’s touch” ima za cilj da istakne i pokaže važnost i značaj žene, ali i podizanje vidljivosti umetnica uključenih u ovaj projekat klasičnog i ambijentalnog zvuka.

Za razliku od ranijih muzičkih projekata  Milana Petrovića prvi put su nosioci projekta žene, čime ističe njihove profesionalne mogućnosti i potencijal, a  time, finalni zvuk postaje istančaniji i drugačiji. Treba istaći, da su pored već poznatih i afirmisanih umetnica, priliku su ovaj put dobile i dve žene čija imena se nisu do sada pojavljivala na nosačima zvuka.

Rame uz rame pored Milana Petrovića, kao kompozitora i aranžera, učesnice u muzičkom projektu, u svojstvu interpretatora su: Sonja Kalajić  (violina, Srbija), Ksenija Komljenović (vibrafon i marimba, Srbija/SAD), Diana Čerenšek (flauta, Hrvatska/Slovenija), Vanja Danilović (harmonika, Rep. Srpska/BiH), Maja Klisinski (perkusije, Srbija), Mina Momčilović (harfa, Srbija), Aleksandra Đorđević (čelo, Srbija), Dunja Popović (kontrabas, Srbija) i Bojana Todorović (bubanj, Srbija).

Album „Lady’s touch“ je sniman u više zemalja:  u SAD –u, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u Srbiji. Produkciju potpisuje Branko Isaković, a izvršni producent je Grujica Bibin. Na albumu se nalazi devet instrumentalnih kompozicija koje koketiraju sa različitim muzičkim žanrovima. Klavirske deonice vode priču, a upotpunjuju ih različiti instrumenti koje sviraju pripadnice lepšeg pola.

Fotografija na  omotu albuma je autorsko delo gospodje Željke Dimić sa kojom je Milan Petrović saradjivao i na prošlom albumu „Dates“.

Po rečima autora, album teži da kroz svaku pojedinačnu kompoziciju predstavi bogatsvo emocija i specifičnosti ženske energije i to kroz krhkost, nežnost, ali i čvrstinu, hrabrost, upornost, strpljenje, snove i realnost žene. Prema njegovim rečima, „Lady’s touch“ potencira žensku nadarenost, posvećenost, snagu i sveukupnu žensku lepotu.

Album je izdat za Metropolis Music i dostupan je na svim većim digitalnim platformama.