PODELI

U subotu 07. juna, Milan Petrović Quartet nastupiće u Treehouse centru (Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 6, Beograd) sa početkom u 22h.

Treehouse music center je zvanicno otvoren prošlog četvrtka velikim jam session-om poznatih beogradskih muzičara među kojima su bili: Branko Isaković, Duda Bezuha, Branislav Petrović, Bebi Dol, Bora Longa, Rade Ceja Bulatović, Vojislav Bešić, Marko Milivojević, Milan Petrović i mnogi drugi.

Milan Petrović Quartet svira instrumentalni fank, bluz i džez koristeći se i elementima popularne muzike: swing, latino, rege i trenutno je jedan od najaktivnijih sastava na našoj džez sceni.

U 2012. godini su izdali album “Excursion” na kom su gostovali mnogi poznati muzičari kao što su Vasil Hadžimanov, Dušan Bezuha, Wikluh Sky. Album je dobio sjajne kritike, kako u Srbiji, tako i u okruženju.
Novi album benda, pod nazivom “Favorites”, pojavio se prošle godine i tu se nalaze svetske i domaće teme u njihovom specifičnom izvođenju.
Album “Favorites” je ušao u izbor 10 najboljih u 2013. godini po mišljenju novinara NOCTURNE magazina.
Bend će nastupiti u sastavu: Milan Petrović – keyboards, Lehel Nagy – sax, Robert Gostinčar – bass i Bogdan Zdjelar – drums.