PODELI

U beogradskom klubu Gun od 19. do 21. oktobra biće održano nulto izdanje PARALEL-a, Beogradskog festivala subculture.

U okviru trodnevnog  festivala očekuju vas koncerti, filmovi, strip radionica i izložba.

Program možete pogledati u nastavku teksta.

Program festivala po danima:

PETAK, 19. oktobar

19,30h Film ,,Četiri mangupa” (“Breaking away”), topla i duhovita priča, srpsko-američkog scenariste oskarovca, Stiva Tešića, o odrastanju četiri najbolja prijatelja i subkulturi mladih, 70-ih godina, u malom američkom gradu. Ulaz slobodan.

22,30h Koncert Irie FM, beogradski sastav koji nosi neformalnu titulu najusviranijeg domaćeg reggae sastava i zvaničnu titulu najboljeg evropskog reggae benda za 2012. godinu (European Reggae Contest, Udine).

SUBOTA, 20. oktobar

19,30h Film dokumentarni, “Punk’s not dead”, verodostojan muzički dokument i istovremeno korisna sociološka studija iz 2007. godine, o punk sceni nekad i sad, sa puno zanimljivih sagovornika i autentičnih arhivskih snimaka. Ulaz slobodan.

22, 30h Koncert Popečitelji, drugo veče festivala nastupa, (sada) kragujevačka trojka, prepoznatljiva po specifičnom underground zvuku. Odlični rok instrumentali obogaćeni najrazličitijim muzičkim uticajima.

NEDELJA, 21. oktobar

12-18,30h Strip radionica ,,Strip i ploče”, nacrtaj omot za ploču omiljenog benda/albuma. Radovi će biti izloženi u klubu Gun, a autori najboljih crteža osvajaju nagrade. Ulaz slobodan.

Radionicu vode: Vlada Vesović i Bora Grbić.

19,30h Film “Cry Baby”, kultno ostvarenje Džona Votersaiz 1990. godine, sa Džoni Depom u glavnoj ulozi. Urbana bajka o dobrim-lošim momcima, sa pevanjem i igranjem. Ulaz slobodan.

22h Koncert Veliki prezir, jedan od najboljih alternativnih bendova aktuelne srpske rok scene, u posebnom festivalskom izdanju.

Ulaz na filmski i program posvećen stripu je slobodan, a karte za koncerte mogu se kupiti, u pretprodaji u kafeu Šikarica (Skadarska 22), kao i na dan koncerta u Gun Clubu.

Ulaznice za koncerte 19. i 20. oktobra koštaju 400 dinara u pretprodaji,500 na dan koncerta, dok ulaznice za 21. oktobar koštaju 500 dinara u pretprodaji, odnosno 700 na dan koncerta.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.