PODELI

Otvoren je poziv za na učešće na “Radionice vojvođanske kreativne fotografije” – edukativni projekat o promociji Vojvodine i vojvođanske kulture kroz fotografiju.

Kreativna radionica fotografije je edukativni projekat o Vojvođanskoj kulturi i fotografiji sa ciljem da se poveća kvalitet savremene fotografske umetnosti mladih autora iz Vojvodine.

Rаdionice su nаmenjene deci i mlаdimа, mlаdim umetnicimа, studentimа ili učenicimа umetnosti kаo i svimа onimа koji bi nа ovаj nаčin želeli dа se izrаžаvаju, dа učestvuju u kreirаnju i promovisаnju kulture Vojvodine. Radovi učesnika radionica će biti promovisani kroz izložbu fotografija koja će biti organizovana nakon završetka radionica. Izložbа će biti u gаleriji Foto i Kino sаvezа Vojvodine u Novom Sаdu.

Učešće se ne plaća jer je projekat sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, ali se zato polaznici obavezuju da moraju da aktivno učestvuju, rade fotografije i da dolaze na predavanja.

Na radionicama polaznici će učiti i raditi: kompoziciju kadra za fotografisanje pejzaža, ljude i običaje Vojvodine, osnovnu obradu fotografija na kompjuteru, HDR fotografisanje i obrada.

Voditelj radionica je akademski fotograf Boris Radivojkov (www.borisradivojkov.com)

Mesto održаvаnjа radionica: Novi Sаd, Foto Kino i Video Sаvez Vojvodine, Nikole Pаšićа 34

Datum: od 14. oktobra do 2. decembrа 2012. (3 radionice, svaka po 2 susreta) jedan polaznik pohađa jednu radionicu (dva susreta) ali tokom ostalih može dolaziti na konsultacije + priprema izložbe i izložba)

Termini: plava radionica – 14. i 21. oktobar, crvena radionica – 28. oktobar i 4. novembar, žuta radionica – 11. i 18. novembar, 25. novembra će biti zajednička priprema izložbe nakon čega će se organizovati izložba. Radionice će se održavati svake nedelje od 12-16h. Boje radionica su zbog lakšeg odabira termina radionica, sve tri radionice su iste.

Za prijavu je potrebno poslati:

– Kratko motivaciono pismo

– 2 fotografije na temu Vojvodine (Vojvođanski pejzaži, portret Vojvođana)

– Vaše kontakt informacije (ime i prezime, telefon, e-mail, adresa)

– Obavezno naglasiti za koju od tri radionice se prijavljujete (plava, crvena i žuta)

Prijavu pošaljite na e-mail: artmreza@gmail.com sa subject-om „Prijava za radionice vojvođanske kreativne fotografije“

Rok za prijavu:

Prijave su najmanje do 3 dana pre počeka radionice za čije se učešće odlučite.

Broj učesnika radionica je ograničen: učesnici će biti odabrani po kvalitetu fotografija poslatih za prijavu i orginalnosti ideja ili pristupa temi Vojvođanske fotografije.

Za dodatne informacije kontaktirajte Borisa Radivojkova: 063 669 744, 021 531 568, ili na mail: artmreza@gmail.com

Primljeni učesnici će biti obavešteni dva dana pre početka radionice za koju su prijavljeni.

Više informacija o projektu pogledajte na:

http://www.artmreza.com/radionica_vojvodjanske_kreativne_fotografije/

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.