PODELI

Paraf kreće na veliku regionalnu koncertnu turneju koja počinje 13. decembra u Novom Sadu, u studiju Firchie Think Tank. Na turneji će promovisati CD box-set “Sabrana dela 1976-1987”. koji uključuje sve njihove albume i singlove, kao i prethodno neobjavljeni live album te vinil ‘Zastave’, koji je nedavno ponovo objavljen kao specijalno izdanje povodom 35. godišnjice originalnog albuma. Kombinovani sastav Parafa, u kome su Vim Cola i Valter Kocijančić kao vokali, članovi originalnih postava iz sedamdesetih i osamdesetih i muzičari koji su već nastupili u koncertnom sastavu benda, spreman je da se vrati na bine.  Koncert u Novom Sadu biće prilika za sve ljubitelje panka, post-panka i novog talasa da uživaju u energičnom, pravom rokerskom izvođenju legendarnih pesama, uključujući Narodnu pjesmu, Moj život je novi val, Živjela Jugoslavija, Javna kupatila, Zastave i druge. Paraf nastupa u sastavu: Vim Cola (vokal), Valter Kocijančić (vokal, gitara), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raoul Varlen (sinth), Iva Močibob (vokal), Vlado Simcich Vava (gitara), Alen Tibljaš (bubanj) i Deni Šesnić (gitara).

“Drago mi je što se vraćamo u Novi Sad posle toliko decenija! Radujemo se šta ćemo nastupiti pred publikom koja nas poznaje od početka, koja je rasla s nama. Uzbuđeni smo što vidimo mlađu generaciju u našoj publici, decu koja se nisu ni rodila kad smo počeli, a ipak nas danas slušaju”, kaže Valter Kocijančić.

Paraf je imao ključni uticaj na muzičke događaje bivše države. Bili su među prvim punk sastavima van Velike Britanije i s ljubljanskim Pankrtima, uveli su globalnu muzičku revoluciju koju su predvodili Sex Pistols, The Clash, The Damned i drugi. Bili su ključna pojava punka i novog talasa i stvorili su bogatu scenu: pridružili su se fotografi, dizajneri, modni kreatori, novinari, umetnici stripa i ogroman broj novih bendova. Drugi sastav Parafa sledio je post-punk standarde i snimio odličan album Zastave 1984. godine.

Lokalna podrška Parafima biće novosadski indastrijal rok bend DreDDup koji je na sceni od 1997. godine i iza sebe ima osam studijskih albuma. Jedan su od retkih srpskih bendova koji je imao nekoliko Evropskih turneja. Poput Parafa, jedni su od pionira svog zvuka u Srbiji a njihovi nastupi okarakterisani su od strane kritičara kao energični, opasni i ispunjeni elementima teatra. Tokom godina otvarali su ispred velikih svetskih imena poput: The Prodigy, Marilyn Manson, Soulfly, Deathstars, Toy Dolls….. DreDDup će ovom prilikom izvesti svoj energičniji set začinjen pesmama sa početka karijere.

Ulaznice možete poručiti preko GIGISTIX-a.