PODELI

Nakon prvih sedam izvođenja, od koji je šest bilo rasprodato, predstava “Dogvil” biće izvedena zbog velikog interesovanja još dva puta u Beogradu. Prvo igranje biće večeras, a drugo već sutra, 22. januara u Mikser House-u.

Ulaznice za nova beogradska izvođenja Dogvila mogu se kupiti na svim prodajnim mestima servisa Gigstix (Mikser House, Vulkan knjižare, Corner shopovi) i online preko sajta www.gigstix.com. Cena ulaznice je 1.000 dinara. Predstava počinje u 20 časova.

Nakon Beograda, 30. januara Dogvil će gostovati u Kruševačkom pozorištu, a 31. januara u Centru za kulturu Svilajnac. Uskoro će biti poznati novi datumi turneje “Dogvila”.

Premijere predstave “Dogvil” održane su 19. i 20. decembra u Mikser House-u (prva repriza – 21. decembra na istom mestu), nakon toga Dogvil je posetio Novi Sad (SKC NS Fabrika, 22. i 23. decembar), Inđiju (Kulturni centar, 27. decembar) i Kragujevac (Sala Prirodno matematičkog fakulteta, 29. decembar, u organizaciji SKC Kragujevac).

U petak, 16. januara, u beogradskom Mikser House-u otvorena je izložba „Dogvil: Idealni grad“ . Glavnu postavku izložbe čine radovi studenata koji su odgovorili na zadatak “Budućnost grada – Budućnost Dogvila: kreiranje koncepta scene” na predmetu Budućnost grada, Arhitektonskog fakulteta u Beogradu (rukovodioci i mentori prof. dr Miodrag Ralević, asis. dr Tatjana Mrđenović, sar. Milena Ivanović, MArh). Prateći program izložbe čini projekcija svih radova koji su pristigli na konkurs “Dogvil interakcija“. Izložba će biti otvorena do 24. januara.

Dogvil je scenski komad koji je pozorišna predstava koliko i koncert: na bini su tri muzičara, dve glumice i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno scenama na velikom platnu.

Predstavu “Dogvil”, pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, režirao je Kokan Mladenović, a muziku kompozitora Marka Grubića izvodi uživo Vrooom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

Branislav Trifunović igra sve muške uloge u komadu, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić.

Autore pozorišne predstave “Dogvil” najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u izolovanoj zajednici.

Koproducenti predstave Dogvil su Mikser, SKC Novi Sad i Marko Grubić (Fast Forward). Partner predstave je KC Pančevo. Projekat je podržao Sokoj.