PODELI

Večeras, 31. marta 2015. u 19h u novosadskom Omladinskom centru CK13 održaće se promocija knjige “Razgovor sa Hertom” Vladimira Milojkovića.

Poetski rukopis Vladimira Milojkovića, “Razgovor sa Hertom”, pobedio je na konkursu Studentskog kulturnog centra Kragujevac Prvenac za 2014. godinu.

Knjiga sadrži poeziju nastajalu godinama, u različitim kontekstima. Tako su u njoj sabrane pesme koje je Milojković objavljivao u časopisima i različitim zbornicima, kao i one koje do sad nisu objavljene.

O knjizi, o procesu njenog nastajanja, kao i o ediciji Prvenac govoriće: Vladimir Milojković, autor i Nenad Glišić, urednik književnog programa SKC Kragujevac.

O autoru:

Vladimir Milojković je rođen 2. avgusta 1978. godine u Subotici, gde i danas živi i radi. Osvojio je prvo mesto na konkursu Američkog kutka iz Subotice povodom petogodišnjice osnivanja Kutka 2011. Učesnik je konkursa Seeking For A Poem 2011/2012. u organizaciji časopisa Diogen i la stanza del poeta (Italija). Dobitnik je specijalne nagrade Branislav Čeganjac na konkursu za Najlepšu ljubavnu pesmu 2011/2012. Doma kulture iz Ivanjice. Nagrađen je na konkursu Trava 2012. godine. Dobitnik je treće nagrade za poetsko-vizuelni performans Poezin Slam 2013. godine. Učesnik i nagrađeni na KG Open Poetry festivalu 2012.
Objavljivao je u književnim časopisima Jesenjin, Luča, Avangard i fanzinu Librarion kao i u mnogim zbornicima poezije (Osvetljavanje 2013. i Do zuba u vremenu – zbornik poezije socijalne tematike 2014).
Nastupao je na večerima poezije: Poezija u Kući (CK13 Novi Sad), Pesničenje (Beograd), Poetarium (Novi Sad), Poezin Slam (Beograd).
Njegove pesme su objavljene u zbornicima Radovi u Kući (2012) i Na ulici gaze bose ljude (2013) učesnika Radionice kreativnog pisanja Omladinskog centra CK13 u Novom Sadu. Izuzev književnosti, bavi se i slikarstvom, umetničkom fotografijom, poetsko-vizuelnim performansima i eksperimentiše zvukom. Apsolvent je na Pedagoškom fakultetu u Somboru (oblast vizuelne umetnosti).