PODELI

Dvadesetosmi dan septembra dvehiljadedvanaestog leta Gospodnjeg – petak veče u Novom Sadu…nekoliko zanimljivih svirki u gradu, odluka je odavno pala da se vreme provede u novootvorenom klubu Quarter gde je trebalo da nastupi bend Goribor.

Veliki prostor kluba nije dovoljno samo ispuniti ljudima, potrebne su i emocije koje će da ispune prisutne. Upravo je tako i počelo veče tog 28. septembra 2012. god. u klubu Quarter – mladi zrenjaninski trio Empathy Soul Project izašao je na binu u 23h i, kao što se to uvek s njima dešava, skrenuli su pažnju na sebe odmah. Veoma pozitivne reakcije na bend koji svoje misli izražava na engleskom jeziku i fenomenalno to radi. Rade, Nenad i Peđa su tokom 45 minuta pokazali kako se ljubav prema muzici prenosi na masu i time dali odličan uvod za Goribor.

Nakon samo petnaest minuta, tačno u ponoć, počela je „Vožnjica“, a vožnja na pogon Goriborovih tekstova i muzike je uvek provereno odlična, samo je potrebno da se prepustiš da te ponese struja dobrih vibracija. Nema kočenja, nema stajanja, nema pauze…samo prati i ćuti…uživaj. 🙂

„Moje misli“, „Burle“, „Ljubavi moja“, „Sjajne niti“, „Uzimam“, „Početka“, „Rolamo…dvočasovna svirka i dva bisa i opet je malo! Malo je, da. Malo je zbog činjenice da odlaze na pauzu tokom jeseni i zime, nećemo ih skoro slušati ponovo, osim sa nosača zvuka.

Citirala bih samu sebe: „To nije obična muzika, to je istočnjačka filozofija.“ Desila mi se ljubav na prvo slušanje i ta ljubav traje već dugo i ne bledi…imam utisak da je sve jača i jača. Sinoć smo zajedno sa ostalih, recimo 250 ljudi (odokativnom metodom procenjeno) zaista uživali.

Slušali smo ih na nekoliko festivala ove godine i u poređenju tih četrdesetpetominutnih svirki i samostalnih koncerata, došli smo do zaključka da je kvalitet njihove svirke standardan, nema otaljavanja, emocija je protkana u u svaki stih i notu…iskreno od početka do kraja.

Želimo sebi i ostalim pobornicima Goriborske muzike da nam apstinecija, što se tiče njihovih live nastupa, što kraće traje, a St-u, Pt-u, Uži i Darku želimo da za to vreme kreativno odmaraju i počaste nas nekim novim pesmama na proleće.

Živi, zdravi i veseli nam bili, vidimo se na nekoj sledećoj svirci :).

Ostale fotke možete pogledati na facebook stranici Remix Press.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.