PODELI

Splitski ska pank bend Justin’s Johnson snimio je studentsku himnu “S faksa na kavu” kao i video spot.

Reč je o melodičnoj i radifoničnoj pesmi, u kojoj će se sigurno prepoznati svaki student.

“Pjesma prati studentske probleme i vjerno oslikava život mlađe populacije. Prikaz je jednog dana u životu prosječnog studenta koji pokušava doći do svog fakulteta. Zbog raznih razloga, kao što je druženje s prijateljima, mu to iz dana u dan ne uspijeva“, rekli su momci iz benda.

Reditelj spota je Toni Mijač s kojim su Justinsi već sarađivali na prvom singlu za pesmu Pijana posla.

“Ideja spota bila je prenijeti vedrinu i dinamiku pjesme te njenih stihova u povezanu radnju. Radnja je naizgled banalna i svakodnevna, ali je prikazana na jedan razigran i tehnički simpatičan način gdje svako novo gledanje spota otkriva nove detalje”, izjavio je Mijač.

“S faksa na kavu, s kave na pivo, a što se dogodilo nakon piva ni sami ne znamo”, zaključili su Justinsi.

Bend je osnovan 2001. godine i u dosadašnjoj karijeri nastupili su preko 200 puta širom Hrvatske, kao i u okolnim zemljama BiH, Sloveniji, Srbiji i Italiji.

Pobedili su na nekoliko demo festivala, a među zapaženijim nastupima je onaj na Exit festivalu. Svirali su s mnogim grupama među kojima su i Hladno Pivo, TBF, Gustafi, Kawasaki 3P, Urban & 4, Darko Rundek i Edo Maajka. 2005. godine objavili su EP na englekom jeziku, a sada su spremili materijal na hrvatskom jeziku.

Bend čine Miro (vokal & gitara), Lenko (vokal & truba), Goran (bubnjevi), Grgo (bas gitara), Marin (saksofon), Ivan (trombon) i Frane (truba).

Pesmu “S faksa na kavu” preuzmite ovde.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xw5jiUpFAE8]

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.