PODELI

Nastavljajući tradiciju jednog od najatraktivnijih live bendova, The Prodigy je postavio novi rekord sinoć otvorenog Terraneo festivala u Šibeniku.

Bend je oduševio publiku dvosatnim energičnim nastupom nakon kog je jasno zašto na svojoj listi zahteva od organizatora traže i bocu s kiseonikom.

The Prodigy će sigurno ostati zabeležen u istoriji Terraneo festivala jer ne samo da su nastupili pred najvećim brojem posetilaca u njegove dosadašnje tri godine održavanja, već je i prvi festivalski dan nešto pre ponoći i službeno rasprodat.

maxim

Preko 15 000 ljudi sinoć je prisustvovalo otvaranju i prvom danu festivala, a osim rasprodate večeri rasprodan je i festivalski kamp. Ovakvom dobrom startu Terranea doprineli su i ostali izvođači prvog dana poput Emiliane Torrini, The Woodsa, Norman Jaya, Koan Sounda, Kawasaki 3pa itd.

Čast da otvori Terra Stage imao je sastav Eyesburn koji je nastup započeo obradom pesme “Šejn” koju u originalu izvodi legendarni Haustor. Emiliana Torrini je zagrejala publiku uz taktove pesme “Jungle Drums”, dok su Fun-da-Mental bili odličan uvod u spektakl koji su posle njih napravili već pomenuti The Prodigy. A treba pomenuti i da su publiku na samom festivalskom šetalištu zabavljali Hot 8 Brass Band kao jedinstvena festivalska atrakcija.

terraneo_2013

Ništa manje veselo nije bilo ni na drugim festivalskim binama gde su nastupili odlični The Woods, hrvatski miljenici Kawasaki 3P, provokativni Krankšvester, dok su na Red Bull Academy stage-u svoje DJ umeće prikazali Norman Jay, Mayavanya, DJ Spin, DJ Rashad i Petar Dundov.

Za pravi doživljaj letovanja, Terraneo se pobrinuo otvaranjem festivalske plaže koja se već prvog dana pokazala kao pun pogodak te idealno mesto za kupanje, odmaranje i dnevno uživanje svih posetilaca festivala. Na Terraneo plaži se održava i festivalski program ekologije i radionica koje su takođe privukle veliki broj zainteresovanih.

terraneo_publika

Ulaza na Terraneo plažu u Minerskoj slobodan je za sve posetioce festivala ali i za goste iz Šibenika i okoline.

Galeriju fotografija pogledajte ovde.

Za Remix Press fotografisala: Darija Turina

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.