PODELI

U Omladinskom centru Ck 13 prvog decembra je održan koncert pod nazivom “Don’t let AIDS happen to you” koji su organizovala dva beogradska benda, Tea Break i Viseći Vrtovi Vavilona, uz lokalnu podršku benda Against The Odds.

Svirka je počela malo posle 22h kada je na binu izašao mladi novosadski bend Against The Odds. Dobili su pohvale od svojih kolega da su poprilično napredovali i da su sve bolji.

Satnica se poštovala, što je možda neobično za Novi Sad, ali ovog puta mi to nije išlo na ruku…Upala sam u prostor oko 23.15h (sprečena iz objektivnih razloga da dođem ranije) kada su Viseći Vrtovi Vavilona (čitaj: tripl V) već uveliko svirali četvrtu ili petu pesmu te večeri.

U nadi da “Osećaj što vara” nije odsvirana još uvek, uživala sam u svim ostalim pesmama sa albuma “Indigo deca” koji je postao moje redovno muzičko štivo. Zaista je lepo prisustvovati svirci benda  sa čijim radom si upoznat, a ovom iskustvu sam se zaista radovala 🙂 . Odsvirali su i jednu pesmu koja se ne nalazi na pomenutom albumu. Pesma zvuči brutalno iako nema svoje ime još uvek.

Opravdali su moja očekivanja, prezadovoljna sam nastupom.

Moja pesma je bila ipak među prvima koje su odsvirali i ne čuh je ovog puta uživo, ali nadam se da ću sledeći put imati priliku da je zapevam iz sveg glasa iz prvih redova 🙂 .

Kad su tripl V završili svirku jedino je bubnjar Cookie ostao na bini pošto je on zajednički “inventar” ova dva benda 🙂 . Tea Break je od početka do kraja zvučao standardno preterano dobro. Na prve zvuke pesme “Suffer for the last time”, grupa mladića je napravila šutku u kojoj zamalo da strada moj dragi Canon, saputnik već duži niz godina. 🙂 Tačno bi videli šta je šutiranje da su mi slomili aparat, haha.

Elem, nije bilo krcato u Crnoj kući, ali očigledno da su oni izistinski fanovi došli. I vrhunac uživanja za sve te prave poštovaoce muzike Tea Break-a bila je pretposlednja pesma “The Sign” kada je bend pozvao sve da se popnu na binu i da zajedno pevaju. Uh, borba oko mikrofona tokom pesme, bilo je ovo zanimljivo gledati i slušati.

Odlična punk predstava, u svakom smislu, završila se obradom pesme “Screamager” benda Therapy?.

Iako je koncert s povodom dobio ime, na Igorove reči “Ne dajte da vam jedan trenutak upropasti ceo život, koristite kondom”, rekacije publike su izostale, a kondoma po raznim ćoškovima je bilo još uvek iako su tu stavljeni da se svi besplatno posluže 😉 No comment za ovo da ne odem preširoko s pričom.

Svaka čast momcima iz oba benda. Vrhunska svirka. Tea Break je odavno probio led ovde, a nadam se da je i tripl V otišao kući sa mišlju da dođu ponovo.

Tea Break je u popodnevnim časovima imao jedno zanimljivo iskustvo u kafeu Culture Exchange, imali su akustični nastup koji sam s velikim žaljenjem propustila.

Sve u svemu, moja kolekcija CD-ova je dopunjena albumom “Second Hand Hero” potpisanim od strane benda, obeležen je prvi decembar, ispunilo mi se nekoliko želja i mogla sam mirno da odem kući oko pola dva na počinak.

Do sledećeg čitanja pozdravlja vas Ivana Ivy Jovanović.

Više fotografija možete pogledati na facebook stranici Remix Press.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.